Investice do zlata jako ochrana peněz proti neovladatelné inflaci

Inflace začíná vystrkovat své růžky a lidé chránící pod polštářem své naspořené jmění se ptají, kam ho investovat dříve, než úspory neovladatelný jev zcela pohltí. Možností se dnes nabízí mnoho. Za hit lze označit investování do nemovitostí, ovšem kdo nemá naspořeny miliony, ale disponuje “pouze” statisíci korunami, vhodnější cestou je zlato.

zlato

Investiční zlato jako východisko ze situace

Vedle nemovitostí lze investovat také do akcií, podílových fondů nebo třeba do dluhopisů. Jenže veškeré tyto věci vyžadují patřičné zkušenosti a vědomosti. Investiční zlato je tedy tou nejlepší cestou, pokud jste laikem či člověkem, který chce na inflaci vyzrát ještě dnes.

Zlato je od pradávna považováno za velmi silného uchovatele hodnoty. Paradoxně se mu daří v okamžiku, kdy republiku nebo celý svět sužuje krize. Z pohledu investorů mluvíme o bezpečném úložišti pro finanční prostředky, které je méně rizikové a které se pyšní vysokou výnosností.

Investiční zlato má mnoho podob

Za investiční zlato lze považovat například zlaté mince, ale i zlaté slitky nejvyšší ryzosti. Zpravidla je dováženo a následně i prodáváno specializovaným prodejcem, který sídlí například v Obecním domě v Praze. Právě zde je možné cihličky zakoupit, ale na druhou stranu i prodat.

V souvislosti s prodejem a nákupem cenného kovu se nabízí otázka, kolik vlastně zlato stojí? Na otázku však nelze jednoznačně odpovědět, protože se jeho hodnota mění každý den. V porovnání s investováním do nemovitostí ale mluvíme o daleko příznivějším řešení.

Benefity investování do zlata

Na seznamu důvodů, proč vložit své těžce střádané peníze právě do drahého kovu zlaté barvy je, že je osvobozeno od DPH. Je to také ochrana nejen proti neovladatelné inflaci, ale i proti klesajícímu dolaru. Velmi často je označováno za bezpečný přístav, který je otevřen i vám.

Chcete-li investovat do zlata, zadejte si do vyhledavače slovní spojení „investiční zlato“ a srovnávejte ceny inzerujících firem s prémiovou nabídkou tradičního prodejce na www.zlate-mince.cz.