Užitečné vychytávky pro pánské boty! Máte je ve svém botníku?

Tenisky byly, jsou a budou pravděpodobně tou nejoblíbenější obuví. Pyšní se vysokým komfortem, pohodlností, navíc vkusně vypadají a hodí se ke všemu. Co jednotlivé páry vystavené na pultech obchodů odlišuje, je životnost. Zatímco některé se pyšní životností sotva několikaměsíční, boty značky Adidas vydrží i dlouhé roky.

boty

Kde se vzaly, tu se vzaly boty Adidas

I když brand typický pro své tři proužky v logu nepatří pouze do obuvnického prostředí, ale také značnou měrou přispívá svými kousky i do módního a sportovního průmyslu, na malý okamžik zůstaňme pouze u obuvi. Právě u boty to totiž všechno začalo.

Abychom však zjistili, kde se značka Adidas vlastně vzala, musíme zabloudit až do rok 1900, kdy se narodil Adolf Dassler. Že jste toto jméno doposud neslyšeli? To je škoda! Mluvíme totiž o zakladateli společnosti, kterou dnes zná doslova celý svět. Tento muž, i když byl vyučeným pekařem, se velice rychle stal jedním ze světově uznávaných designérů sportovní obuvi.

Jeden z jeho prvních počinů jste mohli vidět na olympijských hrách v roce 1928, kde doslova započala celá velká a úspěšná éra tohoto byznysu. Speciální obuv značky Adidas se totiž rozhodli nosit sportovci soutěžící na této velkolepé události o medaile.

Úspěchem na sportovní olympijské dráze to započalo. Celá třicátá léta se nesla ve znamení nových a nových typů obuvi. Boty s třemi proužky najednou mohli obouvat nejen tenisté a atleti, ale také sportovci spadající do dalších jedenácti oborů.

Tenisky, které znamenají svět a které se hodí ke všemu

Možná i vy patříte k vášnivým majitelům tenisek této značky, čemuž se nelze divit. Jak již bylo zmíněno, kromě komfortnosti nabízí také dlouhou životnost, což se vyplatí. Jejich provedení jsou opravdu nadčasová, proto se hravě kombinují s kdejakým outfitem.

Adidas boty už dávno nejsou součástí jen sportovních outfitů a už dávno nespadají pouze do této branže. Mluvíme o obuvi, která je vhodná na volnočasové nošení, ale také se hodí na rande do kina.

Zatímco ženy se nemusí ostýchat a mohou si tenisky nadčasového vzhledu vzít třeba i k sukním nebo šatům, pánové po nich také mohou sáhnout prakticky kdykoliv. Máte na sobě elegantní polo tričko a kalhoty ke kotníkům? Doplňte outfit teniskami se třemi proužky na bocích. Či jste do horkého letního dne vyrazili s kraťasy, které jste doplnili o jednobarevný nátělník perfektně vám obepínající tělo? Místo žabek, v nichž by se neschovala nehezky udělaná pedikúra, sáhnete spíše po teniskách, v nichž eliminujete riziko skopnutého palce.

Vložky do bot jako pomyslná spása

Máte pocit, že vám noha v botách trochu “plave”? Ale zároveň jste přesvědčeni o tom, že menší velikost by vás naopak tlačila? Nabízí se otázka, jestli existuje řešení. Ani obuv značky Adidas nemusí perfektně obepnout každou lidskou nohu. Naštěstí existují vložky do bot, které jsou pomyslnou spásou v takovém okamžiku.

Výběr vložek však není zrovna snadný. Na trhu se jich nabízí celá spousta. Zprvu je důležité si zodpovědět otázku, jestli potřebujeme vložky celé nebo pouze takzvané polovložky. Druhé zmíněné jsou o něco menší a dávají se zpravidla do přední části obuvi. Jsou řešením v okamžiku, kdy máte pocit, že potřebujete vyplnit pouze prostor u prstů, protože jsou boty o něco větší (ovšem menší velikost už by všechny prsty pospolu nesnesla). Jestliže vás ale trápí volnost boty po celé její délce, celoplošné vložky jsou tou lepší volbou.

Nejčastěji se vložky do bot dávají do elegantních typů obuví, ovšem může se stát, že i v teniskách si najdou své místo. Vhodné jsou především ortopedicky tvarované, díky nimž vás nebude bolet noha. Dnes se dokonce vyrábí z přírodních materiálů čili půjdete ruku v ruce s životním prostředím.