Ženy milují rebely. Můžete být jedním z nich! Co dělat, aby se z vás stal „bad boy“? Jak změnit vzhled i své chování

Když ignorujete pravidla, ženy to vzrušuje. Zdvořilost a ohleduplnost je prý nudná. Volíte tu první možnost a chcete se stát žádoucím rebelem? Pak musíte vědět, co si obléct a jak se chovat!

ženy milují rebely

Nikdo neříká, že všechny studie a jejich výsledky mají hlavu a patu, nicméně jedna nedávná pocházející z Austrálie si žádá naši pozornost. Tak zvaní „bad boys“, tedy špatní hoši, jsou pro ženy žádoucí.

„Rebelii, riziko a asertivitu ženy typicky považují za atraktivní,“ uvádí psycholog a zároveň autor studie Matthew Hornsey s tím, že pokud se z hodného tuňti proměníte v sebevědomého jedince se sklony k porušování pravidel, stanete se cennou komoditou. Ostatně, příroda to přesně takhle zařídila. Muži riskují, ženy se baví.

Já jsem já. A kdo je víc?

„Funguje to jako u zvířat. Jsme naprogramováni k tomu, abychom si hráli, sledovali dav a nakonec z něj i vyčnívali,“ dál uvádí zmíněný psycholog, podle kterého lze svoji osobnost aspoň trochu proměnit s pomocí oblečení. Co byste měli ve svém šatníku mít? Módní ředitelka portálu Men’s Health Sandra Nygaard nabízí pár tipů.

Trefou je černé sako s bílým tričkem. K tomu džíny. Chybu neuděláte ani tehdy, když si obstaráte koženou bundu s elegantní košilí, pár pohodlných tenisek, na které zanedlouho přijde řada, a taky příjemnou kolínskou se zemitou vůní, jako je třeba pačule.

Ta, mimo jiné, uvolňuje napětí, stimuluje uvolňování „potěšujících“ hormonů, jako je serotonin a dopamin, mírní pocity úzkosti, hněvu a smutku. To se na lovu hodí jak vám, tak okolí. Ovšem pozor, oblečením to jen začíná. Rebela musíte mít i v hlavě.

Baby nebude sedět v koutě….

Psychologové doporučují nenechat se vláčet davem. Když vidíte kořist, která za to stojí, udělejte první krok a prokažte asertivitu a sebevědomí. Mimochodem, podle expertů na řeč těla, ke kterým patří i známá britská guru Tracey Cox, je vhodné k ženám přistupovat zpředu. Jsou pak vstřícnější a ochotnější vám naslouchat…

Stačí pár kroků a otázka, zda té či oné můžete koupit pití. Dívejte se na ni, ale nezírejte. A pak jí narušte osobní prostor. Letmý, sebenepatrnější dotek může dalekosáhle ovlivnit to, jak vás žena vnímá – jako zdravě drzého floutka.

Vzpoura proti nudě

„Když jsem letěla do Londýna za svojí kamarádkou, seděl vedle mě muž, který si najednou sundal sluchátka a nasadil mi je na uši, aniž by se zeptal. Bylo to odvážné, ale líbilo se mi to. Kdybych neměla přítele, určitě by se tohle cestování vyvinulo v něco víc,“ popisuje pětatřicetiletá Bára, kterou drzost a rebelie neznámého chlapíka přímo okouzlila. A přesně o tom to je. Narušte nudu a tvařte se, že přesně tohle je v daný moment to nejlepší.

„Sílu doteku doopravdy nepodceňujte, a to bez ohledu na vlastní atraktivitu,“ tvrdí Tracey Cox. Akorát pozor, váš „bad boy“ styl by se neměl dostat za hranice slušnosti. Podle americké sexuoložky Barbary Keesling byste v rané fázi flirtování neměli na ženu sáhnout více než třikrát za večer a na dobu delší než tři vteřiny. V opačném případě zapůsobíte spíš vlezle, ehm, jako opruz.

A jak se seznamujete právě vy?

Autor: Kristýna Vágnerová

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Zalíbila se vám, ale nevíte, jak na ni? 10 triků, jak ji svádět a úspěšně sbalit

Jak okamžitě sbalit ženskou, když nemáte super tělo?