Ženská předkožka. Proč není kapuce jako kapuce?

Ženské tělo ukrývá mnoho fascinujících zákoutí a rozkrok je tím nejlepším ze všech. Pokud jste si mysleli, že o něm víte všechno, jste na omylu. Klitorální kapuce vám pěkně zamotá hlavu!

Je důležité uvědomit si, že každý klitoris je jiný, ale všechny mají takzvanou kapuci neboli modifikaci předkožky (prepucium clitoridis), které se občas říká i kápě či kožní řasa. Hoví si kolem poštěváčku a pojí se s malými (vnitřními) stydkými pysky.

V rámci normální, běžné anatomie, byste měli být schopni tuto kapuci zatahovat a vidět tak částečně žalud klitorisu (latinsky glans clitoridis). Průměrná velikost žaludu se pohybuje mezi třemi až pěti milimetry v příčném i podélném řezu. Velikost celého těla je asi 25 milimetrů, ale tenhle zázrak je vašim očím odepřen. Jelikož s rostoucím vzrušením klitoris obvykle nabývá na objemu, tenhle úžasný nástroj rozkoše vykukuje ven. Není to však dogma platné pro všechny.

Štěrbinky, které se vymykají

Některé kapuce se prostě nehnou, ani když je člověk prosí špičkou jazyka nebo čímkoli jiným. Podle odborníků je tento jev normální, ovšem vy musíte „kopat“ trochu hlouběji, pokud chcete poštěváček stimulovat. Setkat se ale můžete (nutno dodat, že výjimečně) se situací, kdy se kapuce zasekne, což lékaři nazývají klitorální adhezí.

Jisté statistiky vypovídají o tom, že na to trpí asi 23 procent žen, které vědí, jaké to je pociťovat klitorální bolest, přecitlivělost nebo se složitě honit za orgasmem. Lékaři to přirovnávají k nepříjemnému stavu, kdy vám do oka spadne zrnku písku. Není to nic vážného, ale tolik to bolí. Navíc tím, že kapuce překrývá klitoris a brání jeho mechanickému dráždění, snižuje se u těchto žen možnost dosažení orgasmu. Co doporučit, pokud se s něčím takovým setkáte?

MUDr. Šťoural v akci

Musíte hodně lubrikovat, a pokud chcete partnerce prokázat i velkou míru pochopení a empatie, vezměte si k ruce olej s obsahem vitamínu E (k sehnání v drogerii). Tím mažte oblast okolo klitorisu – a chovejte se něžně a láskyplně. Milence to bude příjemné, ale pokud zasyčí v momentě, kdy jí strčíte prst pod kapuci, stáhněte se. Vždy však postupujte pomalu a uvolňujte kožní řasu postupně a obezřetně. Buď se vám to podaří, nebo ne. Každopádně, pokud budete mít štěstí, můžete si slušně pohrát.

Chytni a drž

Palcem nebo dvěma prsty stáhněte klitoridální kapuci, udržujte ji staženou a prsty nebo palcem na ni mírně tlačte. Pokud přitom budete obnažený klitoris stimulovat jazykem nebo rty, bude si ta vaše chrochtat blahem.

Vyvinutý tlak jí totiž způsobí zcela jiné vjemy, než na jaké je zvyklá. S tlakem se pochopitelně dá experimentovat. Měňte ho, střídejte a hrajte si, když už vám byl shůry dán takový nástroj k laškování a poznávání. A i když si za cíl nevyberete zrovna kapuci, máte před sebou nepřeberné množství dalších bodů určených k pokusům a experimentům. Vždyť každá pochvička je unikát.

Když se v 50. letech složitou anatomií ženských pohlavních orgánů zabýval vědec Kermit Krantz, který rozpitval genitálie osmi zesnulých žen, zjistil obrovskou variabilitu rozmístění nervových zakončení v genitální krajině. Zatímco u některých žen byla nervová zakončení soustředěna do jasně ohraničených oblastí, u jiných byla rozmístěna rovnoměrně po větší ploše. Nedá se tedy říct, že by se ženským rozkrokem byla nuda, ať už je to bráno od klitorisu, kapuce nebo poševního vchodu.

A co s kapucí děláte vy?

Autor: John McClane

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jak ženy masturbují? Zasněte se…

Poševní sekrety. Víte, co lížete?