4 tipy, jak pečovat o mužskou pleť

Téma péče o mužskou pleť už dávno není tabu. Naopak je to dnes otevřené téma, o kterém se pánové nebojí mluvit. Není totiž tajemstvím, že i je může trápit akné, pupínky či jiné kožní nedokonalosti, jež velkou měrou snižují jejich sebevědomí. Že se nechcete spokojit s nehezkými kruhy pod očima nebo pletí posetou černými tečkami? Přinášíme 4 tipy, jak o mužskou pleť správně pečovat.

pleť

Správné produkty jsou klíčem k bezproblémové pleti

Ani pánové by neměli sahat po kosmetických produktech, které jim jsou sice sympatické cenou, ale nikoliv jejich složením. I mužská pokožka má svá specifika a při výběru krémů nebo vody po holení je důležité sledovat, odkud výrobek pochází nebo jaké výsledky slibuje.

Kosmetika pro muže by měla být stejně jako ta pro ženy bez chemických složek a alkoholu, který ji má tendenci vysušovat.

Hydratujte pleť přes den i v noci

Péče o pleť pro muže zahrnuje především každodenní hydrataci. Jak už bylo zmíněno, vysušené pleti se vyhnete tím, že zvolíte kosmetické produkty bez alkoholu. Ideální bude, pokud krémy nebo masti obsahují hydratační přípravek a je lehké textury čili produkt nezanechá žádný mastný film.

Pakliže trávíte hodně času na sluníčku (třeba z důvodu práce venku), hydratační krém by měl obsahovat i ochranný UV faktor, abyste se vyhnuli spálení pleti.

Stop zarudnutí péče po holení

Jednou z běžných činností v mužském světě je holení. Po odstranění posledních nadbytečných chloupků vyvstává na povrch další povinnost, a sice řádně zklidnit pleť, která bez použití přípravků je nejen zarudnutá, ale také nepříjemně svědí.

Vhodné jsou vody po holení obsahující především přírodní složky, jsou bez parabenů, barviv a minerálních olejů.

Vaše pleť je odrazem vaší stravy

A ani v případě péče o pleť nezapomínejte na řádnou životosprávu. Vaše pleť je jen odrazem toho, co jíte (a to samé můžeme říct o postavě). Nadměrné kouření či konzumace alkoholu, také strava s vysokým obsahem tuků či stres – to vše jsou faktory, které mohou pokožce rapidně uškodit.