Založení společnosti na klíč. Trend, který převládá v oblasti podnikání. Jak na to?

Stále více začínajících podnikatelů využívá službu založení společnosti na klíč. Hlavním důvodem je ušetření času a zredukování administrativy. Kolik to celé stojí a za jak dlouho můžete za společnost jednat?

zalozeni společnosti na klíč

627 společností na klíč za rok 2017

Tým SimplyOffice, který se zabývá zakládáním firem, pomohl založit začínajícím podnikatelům v roce 2017 celkem 627 společností. Důvod, proč lidé chtějí ready made firmy, je přitom jednoduchý. V České republice je navzdory zlepšení zákonů založení firmy s. r. o. zdlouhavým procesem. Celý průběh trvá zhruba měsíc a nikde není psáno, že se vám podaří zápis do obchodního rejstříku na první pokus. Většina nováčků se nevyzná v zákonech a snadno udělá při vyplňování žádostí chybu. Je to logické. Před samotným zápisem do OR si musíte vyběhat živnostenský list, založit v bance účet, na který složíte kapitál, sepsat zakladatelskou smlouvu u notáře, sehnat souhlas s umístěním sídla a v tolika věcech snadno uděláte chybu.

Vložte raději vyšší vklad než 1 Kč

Společnost na klíč vám ušetří spoustu problémů. Vaším úkolem bude pouze definovat, jak chcete, aby vaše firma vypadala. Promyslete si název společnosti, počet jednatelů a společníků, předmět podnikání a v neposlední řadě výši vkladu. Zákonodárci se v tomto případě snažili ulehčit vstupní podmínky a stanovili vklad 1 Kč. Praxe je ale taková, že byste měli dát víc. Vaše společnost nebude působit se symbolickým kapitálem příliš důvěryhodně a počátečním nákladům se stejně nevyhnete. Součástí služby založení společnosti na klíč je také půjčka základního kapitálu ve výši, pro jakou se sami rozhodnete. Odborníci z oblasti podnikání doporučují vklad alespoň 30-50 000 Kč.

Výhody založení společnosti na klíč, které vás přesvědčí

Pokud máte o své budoucí firmě jasno, není nic jednoduššího, než si službu objednat. Vše vyřídíte během jediné schůzky. Nemůžete-li se z nějakého důvodu dostavit osobě, společnost se dá založit také na dálku, a to na základě plné moci. Jaké jsou tedy hlavní výhody, které se společností na klíč získáte?

  • odpadne vám shánění notáře a běhání po úřadech
  • podnikáte do 10 dnů
  • zápis do obchodního rejstříku proběhne na první pokus
  • v ceně založení je všech 80 volných živností
  • sídlo společnosti máte zajištěné
  • zaplatíte 9 900 Kč bez DPH a o nic se nemusíte starat

Byla by velká škoda neuskutečnit svůj podnikatelský sen jenom kvůli tomu, že vás odradí počáteční byrokracie. Ready made společnost je pro vás chytrým krokem, jak hned na začátku efektivně rozjet svoje podnikání.

Autor:

Iveta Nečesalová
Copywriter
Copywriterka, kterou tvorba textů živí od roku 2015. Tvoří srozumitelné a úderné texty, které lépe pomáhají zákazníkům porozumět nabízeným produktům a službám.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jaké budou trendy v rámci mobilní fotografie pro rok 2018? Telefony zvládnou bokeh efekt i další vychytávky!

Fungující triky firem na sociálních sítích. Čím nás mají v hrsti?