Zabezpečení auta proti krádeži. Jaké fígle zloději nejčastěji používají? Na jaký systém se můžete s jistotou spolehnout?

Možná už jste o zabezpečení svého auta přemýšleli. Možná jste si ale nakonec řekli, že žádné není takové, abyste si mohli být jisti, že vámi zvolený bezpečnostní systém bude opravdu fungovat. Ano, kvalita zabezpečení hraje u tak klíčové věci, jako je možné odcizení vašeho vozidla, jednoznačně prim. Na jaké zabezpečení se tedy můžete bez obav spolehnout?

krádež auta

Oblíbené způsoby krádeže automobilu

Zloději aut jsou v hledání způsobů, jak si přivlastnit váš automobil, čím dál tím víc vynalézaví. Tohle na nás nejčastěji zkouší:

1. Použití nástroje Zieh Fix

Zieh Fix využívají v nouzových případech i hasiči či zámečnické služby. S jeho pomocí je možné bez poškození vyjmout celou válcovou složku zámku.

2. Využití diagnostického přístroje

Jedná se o často využívaný nástroj zlodějů. Za jeho pomoci zloděj dokáže velmi snadno deaktivovat imobilizér, nastartovat a tím pádem i odjet s vaším autem.

3. Výměna řídící jednotky

Pokud se řídící jednotka vyrobená z dílů jiného auta správně přeprogramuje, dá se díky ní nastartovat stejný model vozu.

4. Použití atrapy klíče

Atrapu klíče si zloději dokáží velmi jednoduše vyrobit například ze dřeva. Chce to sice trochu šikovnosti, ale v konečném důsledku je to velmi efektivní nástroj, který je navíc při silniční kontrole relativně nenápadný. Zvlášť když spínací skříňka zůstane nepoškozena.

5. Použití polského klíče

Klasická zbraň zlodějů, kteří ho využívají skoro na každý typ automobilu. Působením páky klíče lze uzamykací mechanismus přetočit, což ti zručnější zvládnou za méně než půl minuty.

Proč není mechanické nebo elektronické zabezpečení dostačující?

Mechanické zabezpečení, jako je například blokování řadicí páky nebo volantu, zloděje pouze zdrží, překoná ho však velmi snadno. Elektronické zabezpečení, například alarm z výroby, se dá jednoduše obejít za pomoci rušiček.

Proto je důležité vsadit ne elektromechanické zabezpečení vozu – a tím je i zabezpečovací systém VAM.

Můžete si být jisti, že auto zabezpečené VAM systémem vám neukradnou.

Jak je to možné? Statistiky mluví jasně – tento zabezpečovací systém byl nainstalovaný do více než 6000 vozidel. Zloději se pokusili odcizit více než 500 takto zabezpečených automobilů, avšak ani v jednom případě se jim to nepodařilo. Než si řekneme jak VAM systém vlastně funguje, je potřeba vyjmenovat triky, které v současnosti využívají profesionální zloději aut.

VAM systém je natolik propracovaný, že zloděje odradí

Jak už jsme zmínili, VAM systém se zlodějům nepodařilo překonat, přestože to zkoušeli ve více než 500 případech. Úspěšní nebyli ani jednou, a to proto, že zabezpečovací systém VAM je unikátní 6-cestný elektromechanický zabezpečovací systém, vyvinutý a patentovaný společností VAM system. Je výjimečný tím, že dokáže v autě blokovat až 6 systémů najednou.

Vaše vozidlo tak nebude možné napadnout za pomoci rušičky GPS/GSM/GPRS signálu ani čtečkou kódů nebo dálkových ovládání.

Nebude možné ani:

  • vyměnit spínací skříňku
  • vyměnit řídící jednotku motoru
  • vyměnit palubní desku
  • použít duplikát klíče Tento jedinečný systém byl vyvinutý před více než 18 lety a poté dlouhou dobu testovaný, abyste si mohli být opravdu jisti, že vaše vozidlo bude stoprocentně chráněné.

Jak vůbec VAM systém funguje?

Vam systém je elektromechanický zabezpečovací systém, který vaše vozidlo chrání před jakýmkoli možným způsobem krádeže. Pokud ho máte ve svém automobilu nainstalovaný, váš vůz odolá i:

  • použití rušiček GPS/GSM/GPRS signálu,
  • výměně řídicí jednotky motoru nebo palubní desky,
  • výměně spínací skříňky,
  • použití duplikátu klíče,
  • použití čtečky kódů nebo dálkových ovládání

Co však v případě, že zloději automobil rozmontují doma a přijdou na to, jak VAM systém funguje?

Řekneme vám to upřímně – pokud by taková situace čistě teoreticky nastala, což je vysoce nepravděpodobné, vůbec jim to nepomůže. Proč? Montáž zabezpečovacího systému je totiž pro každé vozidlo individuální. V každém vozidle jsou tak zabezpečeny jiné části a na různých místech a každé používá svůj vlastní logický kód kombinatoriky. Platí to dokonce i pro dvě jinak zcela totožná vozidla.

VAM nabízí 100% záruku na montáž zabezpečovacího systému

Nic neriskujete! Můžete se spolehnout, že váš automobil nebude instalací VAM systému jakýmkoli způsobem poškozen. Vzhledem k tomu, že instalace je prováděna výhradně špičkovými techniky, společnost poskytuje na montáž zabezpečovacího systému 100 % záruku – ať již na elektroinstalaci anebo poškození interiéru. Celá instalace navíc trvá jen pár hodin. Nemusíte se tak ničeho obávat – vše proběhne rychle a hladce.

A co cena? 

Častým kritériem, který majitelé u zabezpečovacího systému berou v potaz, je i jeho cena. Ano, zabezpečovací systém VAM vás sice vyjde na pár tisíc korun, můžete si být však jisti, že automobil s tímto systémem vám odcizen nebude. Nikdy.

Více o dosud nepřekonaném VAM systému najdete na webu: www.vamsystem.cz anebo nás kontaktujte na čísle 720 075 249.

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Krádeže kol u auta přibývají. Jak své elektrony účinně chránit?

14 způsobů, jak zajistit ochranu věcí před krádeží