Xena a Herkules: jak se dnes daří seriálovým hrdinům?

Seriály Herkules a Xena vtrhly do českých obýváků jako velká voda. Jde o jedny z vůbec prvních amerických seriálů, které se na našich televizních obrazovkách objevily. A diváky bavily snad ještě víc než ve Spojených státech. I proto jsou oba seriály dodnes reprízované, byť v poněkud nelichotivých časech.

Xena a Herkules

Zajímá vás, jak jsou na tom hlavní představitelé seriálů Xena a Herkules, tedy herci, kteří se tehdy mohli chlubit dokonalými postavami, ocelovými svaly a pružnými těly, dnes?

Xena

Princeznu bojovnici ztvárnila novozélandská herečka Lucy Lawless, která seriálem odstartovala bohatou kariéru. Role v akčních filmech jsou jí ovšem souzeny, a tak se pravidelně objevuje v různých komiksových snímcích se superhrdiny. S blonďatým přelivem si ale také zahrála v kultovním sci-fi seriálu Battlestar Galactica, byť dostala prostor jen v několika epizodách.

Lucy Lawless letos oslavila dvaapadesáté narozeniny, a tak už pochopitelně sexy spoře oděné bojovnice nehraje. Její věk jí ale těžko uvěříte, lidé obvykle tipují, že je minimálně o deset let mladší.

Roli Xeny však získala až v sedmadvaceti letech, a jak sama přiznává, i díky ní se naučila udržovat se ve skvělé kondici. Kromě zdravého pohybu si hledí také svého jídelníčku. Nedodržuje však žádné šílené diety, snaží se zkrátka jíst zdravě a vynechávat sladké.

V příštím roce bude mít premiéru její nejnovější film. Lucy Lawless v něm ztvární dokonce jednu z hlavních rolí, a přesto jí na plátně nezahlédnete. Jde totiž o animovaný snímek Mimoni: Padouch přichází, který má ambice navázat na úspěch předchozího filmu o Mimoních.

HERKULES

↓ POKRAČUJTE NA DALŠÍ STRANU >