Jak na sex v těhotenství

Těhotné ženy a jejich partneři si často kladou mnoho otázek týkajících se sexu během těhotenství. Je vůbec zdravé mít sex, když čekáš miminko? Poškodí to nenarozené dítě? Může to způsobit potrat? Existují sexuální polohy, kterým je nezbytné se vyhnout? Níže naleznete vše, co je potřeba vědět o užívání si intimních radostí i během tohoto životního období.

těhostenství sex

Lze se bezpečně milovat během těhotenství?

Nenarozené dítě je chráněno svalovou stěnou a je obklopeno tekutinou z plodového vaku. To znamená, že pokud nedochází k žádným komplikacím, jako je předčasný porod nebo problémy s placentou, sexuální aktivita nemá žádný vliv na dítě.

Co se týče obav z toho, že pohlavní styk by mohl vyvolat potrat, není třeba se toho obávat. Sexuální aktivita není příčinou potratu. Pokud k potratu dojde, je to obvykle způsobeno neobvyklým nebo nepřirozeným vývojem plodu.

Sex těhostenství
zdroj: pixabay.com

Jak se připravit na sex v těhotenství

Během druhého trimestru těhotenství pravděpodobně budete zažívat nárůst libida. Tělo prochází v tomto období mnoha proměnami, včetně zvýšeného průtoku krve. To může vést nejen ke zvýšené citlivosti, ale také k intenzivnějším orgasmům – přípravky na zvýšení libida naleznete také na www.erosstar.cz.

V posledním trimestru těhotenství se vášnivé hrátky mohou stát nepohodlnými až bolestivými, kvůli blížícímu se porodu. Je důležité hovořit se svým partnerem o tom, jak se cítíš a co prožíváš. Užívej si intimní chvíle, kdy je tvoje tělo i mysl připravena, a neodsuzuj sebe za to, že se cítíš nepřipravená na něco, co by pro tebe bylo nepříjemné.

Bez obav si užijte plnohodnotný sex i během tohoto pro mnoho lidí šťastného období. Vychutnávejte si vzájemné mazlení, dráždění, masáže a objevujte společně každý dotek, který přispěje k ještě většímu prohloubení vašeho vzájemného pouta a lásky, kterou brzy budete sdílet s novým přírůstkem.