Tipy, jak si správně udržet vztah na dálku

Když máme po ruce telefony a počítače, zdá se, že udržovat vztah na dálku je jednodušší než kdy jindy. Lidé ve vztahu na dálku nemusí být odkázány na doručování poštou a čekat několik dní na dopis. Současné technologie nám umožňují být ve velmi těsném spojení téměř kdekoliv a kdykoliv. Vztahy na dálku se stále jeví jako emocionálně obtížné, zejména navzdory nedostatku pravidelné fyzické blízkosti. Lidé si často myslí, že vztahy na dálku nikdy nebudou fungovat. Není to ale pravda, pokud budete důslední a kreativní, můžete mít krásný vztah na dálku, který bude skvěle fungovat. Poradíme vám užitečné tipy, které váš vztah ještě více posílí, ať už jste od své vyvolené jakkoliv daleko.

Vztah

Jak zajistit, aby vztah na dálku fungoval?

1. Vyhněte se nadměrné komunikaci

Není moudré být přehnaně ukecaný. Opravdu nemusíte komunikovat 12 hodin denně, abyste udrželi vztah. Mnoho párů si myslí, že musí kompenzovat vzdálenost tím, že toho budou dělat pro vztah víc. To není pravda. Dokonce můžete přehnanou komunikací vztahu uškodit. Pamatujte, méně je někdy více.

2. Berte to jako příležitost

Pokud chcete žít spolu, musíte se nejprve naučit žít odděleně. Berte to jako cestu učení pro vás oba. Je to pro vás příležitost, jak si navzájem dokázat svou lásku. Hodí se sem čínské přísloví „Skutečné zlato se nebojí zkoušky ohněm“. Místo toho, abyste si mysleli, že tento vztah na dálku vás dva od sebe táhne, měli byste věřit, že díky této zkušenosti budete oba ještě pevnější.

3. Stanovte si některá základní pravidla, jak řídit svá očekávání

Během tohoto vztahu na dálku si oba musíte ujasnit, co od sebe očekáváte. Nastavte si základní pravidla, aby nikdo z vás nedělal věci, které by druhou stranu zaskočily.

4. Snažte se komunikovat pravidelně a kreativně

Pozdravte se každý den „dobré ráno“ a „dobrou noc“ – to je nutnost. Kromě toho se snažte informovat svého partnera o vašem životě a jeho dění, jakkoli se některé věci mohou zdát světské. Pro zlepšení hry si čas od času posílejte obrázky, zvukové klipy a krátká videa. Tím, že vynaložíte tento druh úsilí, způsobíte, že se druhá osoba bude cítit milována a že je jí věnována pozornost.

5. Mluvte spolu intimně i na dálku

Sexuální napětí je bezpochyby jednou z nejdůležitějších věcí mezi páry. Svým způsobem je sexuální touha jako lepidlo, které zabraňuje tomu, aby se obě strany vzdalovaly. Sexuální potřeba není jen biologická, ale také emocionální. Udržujte žár ve vztahu tím, že si navzájem budete posílat škádlivé texty plné sexuálních narážek a provokací. Sexy slovní hříčky fungují taky docela dobře.

6. Vyhýbejte se „nebezpečným“ situacím

Pokud již víte, že jít do klubu nebo jít pít se svou skupinou přátel pozdě v noci vaši partnerku nepotěší, pak byste to 1. Neměli dělat, nebo 2. Řekněte to své partnerce předem, abyste ji uklidnili.

7. Dělejte věci společně

Zahrajte si spolu hru online. Sledujte zároveň dokument na YouTube nebo Vimeo. Sdílejte písničku na Skype, zatímco jiný hraje na kytaru. Zavolejte si a jděte spolu na procházku. Společně nakupujte online – a kupujte si navzájem dárky. V tom musíte být opravdu kreativní a spontánní.

8. Dělejte podobné věci

Vzájemně si doporučujte knihy, televizní pořady, filmy, hudbu, zprávy atd. Když čtete, sledujete a posloucháte stejné věci, získáte více společných témat, o kterých můžete mluvit. I když žijete odděleně, je fajn mít nějaké společné zážitky.

9. Navštěvujte se navzájem

Každý vztah na dálku obohacují návštěvy. Po tom všem čekání, touze a abstinenci se konečně setkáte, abyste si splnili všechny maličkosti jako líbání, držení za ruce atd. Ve vztahu na dálku je to velmi důležité.

10. Mějte na mysli cíl

Budeme od sebe na dlouhou dobu?“ „a co budoucnost?“ To jsou otázky, které byste si měli položit. Ve vztahu na dálku totiž pár nemůže zůstat navždy. Nakonec se všichni musíme usadit. Tak si udělejte plán mezi sebou. Nastavte časovou osu, poznamenejte si odhadované časy od sebe a časy dohromady a nakreslete konečný cíl. Je důležité, abyste byli na stejné vlně a měli stejné cíle. Takže i když nežijete ve stejném prostoru a ve stejném časovém pásmu, oba jste stále motivováni pracovat společně stejným směrem k budoucnosti, která zahrnuje jeden druhého.

11. Užijte si čas o samotě a čas se svými přáteli a rodinou

Jste sami, ale nejste osamělí, pokud se sami nerozhodnete cítit se tak. Nemusíte dovolit, aby se váš svět točil kolem vašeho partnera – stále máte sebe, své přátele a rodinu. Udělejte si tento čas odděleně a dělejte více se svými přáteli a rodinou. Choďte častěji do posilovny. Získejte nový koníček. Můžete udělat spoustu věcí, které se netýkají vašeho partnera.

12. Zůstaňte k sobě upřímní

Mluvte o svých pocitech strachu, nejistoty, žárlivosti, apatie, čehokoliv. Pokusíte-li se před partnerem cokoli skrýt, toto tajemství vás dříve nebo později pohltí zevnitř. Nesnažte se řešit věci úplně sami. Buďte k sobě otevření a upřímní. Nechte svého partnera, aby vám pomohl a poskytl vám podporu, kterou potřebujete. Je lepší podívat se na problém v jeho počáteční fázi, než jej odhalit, až když je na všechno příliš pozdě.

13. Poznejte navzájem své plány

Je užitečné vědět, kdy je ten druhý zaneprázdněn a volný. Abyste mohli ve správný čas poslat textovou zprávu nebo zavolat. Nechtěli byste svého partnera rušit, když je uprostřed hodiny nebo v polovině obchodní schůzky. Ujistěte se, že jste si vědomi malých i velkých událostí v životě každého, tj. středoškolské semestry a zkoušky, důležité služební cesty a schůzky, pracovní pohovory atd. Zejména pokud žijete v různých časových pásmech, toto nabývá na důležitosti.

14. Sledujte navzájem své aktivity na sociálních sítích

Fotky na Facebooku a Instagramu. Posílejte si navzájem tweety. Označte se navzájem na Facebooku. Zveřejňujte věci navzájem na zeď. Dejte protějšku vědět, že vám na něm záleží.

15. Darujte druhému osobní předmět, kterého se může držet

Vzpomínky mají moc. Bez ohledu na to, co to je – přívěsek, prsten, klíčenka, sbírka písní a videí nebo flakonek parfému. Každodenní předměty a věci pro nás mají význam, ať si to uvědomujeme nebo ne. Všichni se snažíme ukládat vzpomínky do hmotných věcí, takže když naše mysl selže, stále se budeme moci dívat na něco nebo se toho držet, co nám pomůže vybavit si naše vzpomínky. To je důvod, proč něco tak jednoduchého může pro člověka znamenat tolik, když v tom ostatní vidí malou nebo žádnou hodnotu.

Mohlo by se vám hodit

Jak se vyrovnat se žárlivostí? Neničte si zdravý vztah