Bude tento rok zlomový pro Váš osobnostní i kariérní růst?

Nový rok už má sice za sebou celý první měsíc, ale to neznamená, že už je konec všem letošním předsevzetím. Ta si totiž nedáváme jen na přelomu starého a nového roku, ale také třeba v pondělí, na začátku měsíce, nebo i kdykoli jindy. Důležité je začít a je jedno kdy.

růst

A co může být vlastně takovým cílem? Podle statistik je mezi nejoblíbenějšími: „budu zdravěji žít, zbavím se svých zlozvyků, naučím se cizí jazyk, či začnu studovat a posunu se v kariéře“. Stačí si tedy jen dobře vybrat a můžete se do toho pustit. Základem úspěchu je kromě správně zvoleného cíle samozřejmě primárně vlastní píle a dlouhodobě se neobejdeme ani bez podpory svého okolí. Také si však musíme pro svůj cíl najít ideální způsob pro jeho dosažení. Vybrat si správný typ cvičení, vhodnou posilovnu, trenéra, učitele nebo v případě studia vzdělávací instituci.

A jak si vybrat? Nejlépe podle zkušeností ostatních, prověřené historie a také fyzické i časové dostupnosti. Obzvláště v případě vzdělávání je určitě lepší volbou, pokud se obrátíme na instituci, která již na trhu nějaký čas působí. Mezi prověřenější patří například Cambridge Business School. Tato škola poskytuje kvalitní manažerské vzdělání v profesně vzdělávacích programech MBA, DBA, BBA a LLM.

Obsah jednotlivých programů vychází z nejnovějších poznatků v oblasti vzdělávání a je přizpůsoben i pro časově velmi zaneprázdněné účastníky. Kvalitu vzdělávacích programů a celé instituce zajišťují prestižní akreditace a členství v mezinárodních asociacích, které dohlížejí na kvalitu vzdělávání. Výuku jednotlivých programů pak zajišťují špičkoví lektoři na vysoce odborné úrovni, kteří vynikají svými dlouholetými zkušenostmi.

Znalosti jsou klíčem k růstu

V každém období života potřebujeme kvalitní informace, znalosti a aktuální zdroje, které můžeme nejen využívat, ale si je také doplňovat a rozšiřovat a celkově růst. To je důležité nejen pro naši osobnost, ale také pro kariéru. Samozřejmě, internet je plný zdrojů, ale jen holé informace nejsou všechno. Je dobré je umět využít i v praxi. Absolventi studia na Cambridge Business School se shodují na tom, že praktická výuka s odbornými lektory se pozitivně podepsala nejen na jejich rozvoji, ale také na růstu jejich kariéry. Mnozí z absolventů se po studiu odhodlali změnit své profesní směřování, jiné studium podpořilo v osamostatnění se a k zahájení podnikání.

Co studovat

Studovat MBA je možné nově až v 16 programech. Po zvolení programu probíhá výuka buď kombinovanou, nebo online formou. Obě jsou časově velmi flexibilní. V případě kombinovaného studia se začátku semestru a v jeho polovině studenti zúčastní celodenního semináře. Dále pak studují pomocí e-learningu, v jehož rámci mohou využít všechny výukové materiály v online podobě ve studentské sekci. Studenti se tak během celého studia osobně zúčastní čtyř celodenních seminářů a zbytek studia si mohou individuálně rozvrhnout dle vlastních časových možností. V případě online studia absolvují studenti celou výuku výhradně online formou, kdy se jednou měsíčně mohou účastnit online semináře. Není třeba se bát, online studium se plně kvalitou a náplní vyrovnává kombinované formě.

Studovat lze i při práci

Samozřejmě! Studium MBA je plně flexibilní, což znamená, že vám nebude zasahovat do vašich plánů. Právě naopak. Studiem získáte nové znalosti a dovednosti, které můžete okamžitě aplikovat do praxe a získat tím nejen osobnostní růst p¨řed kolegy, ale také možnost kariérního povýšení. Po absolvování studia získáte titul MBA, který je jakýmsi potvrzením vašich odborných znalostí a dovedností. Absolventi studia zpravidla zaznamenali výrazný náskok na trhu práce před ostatními pracovníky svého oboru a zvýšili svou šanci na uplatnění ve vyšším managementu i u velkých nadnárodních firem.

Bude tedy tento rok zlomový pro Váš osobnostní i kariérní růst? Je to hlavně na vás.