Vlastnosti, které ženy na mužích nesnáší: Čím partnerku vytočíte?

Stejně tak, jako mají ženy své malé i větší libůstky nebo povahové rysy charakteristické zejména pro něžné pohlaví, s nimiž se chlapi jen těžko sžívají a smiřují, tak i muži dokáží některými svými zlozvyky svou drahou polovičku vytočit do běla. Víte, čím muži své partnerky nejvíce dráždí?

vlastnosti

Syndrom chameleona

Mezi nechtěné vlastnosti patří i syndrom chameleona. S kamarády v hospodě jste za vtipálka, na obědě u rodičů je z vás ukázkový mamánek, v práci před kolegy ctižádostivý a cílevědomý kariérista a doma jste to prostě vy? Je přirozené, že každý z nás má několik stránek osobnosti.

Pokud je ale chlap mistrem v přeměňování v závislosti na tom, v jaké situaci nebo společnosti se aktuálně nachází, dost možná tím ženu velmi rychle odradí, a ta vezme nohy na ramena dřív, než to začne být vážné.

Nepořádnost

Použité ponožky pod postelí (v tom lepším případě) nebo dokonce pod polštářem, mokrý ručník uprostřed koupelny, špinavý talíř na lince, obal od sušenky na konferenčním stolku, vyžvýkaná žvýkačka přilepená na rychlovarné konvici, vousy v umyvadle. To je jen zlomek malých nenápadných náznaků nepořádnosti, které však i z mírumilovné a vyrovnané ženy dokáží v mžiku udělat rozběsněnou saň. Ruku na srdce pánové. Je vážně takový problém to po sobě uklidit?

Se sklonem k nepořádnosti úzce souvisí i další, výhradně mužský nešvar, který na ženy působí jako červený hadr na býka. Je jím otázka: „Zlato, nevíš, kde mám…?“ nebo „Miláčku, neviděla jsi někde…?“. Chlapy prostě neustále něco hledají. Klíče od auta, sluneční brýle, peněženku, telefon, diář. P

roč? Protože to ve své neustálé vytíženosti vždycky někam odloží v domnění, že tam to přece nemůžou přehlédnout. Většinou pak zjistí, že jim daná věc chybí, zpravidla až v kritickém momentu, jako je třeba pozdní odchod do práce. No a kdo jiný by měl tuto nepříjemnou překážku vyřešit, než jejich všímavá žena, že? Pozor pánové, ženy jsou velmi háklivé na to, když si je pleteme s hledacími psy.

Všímavost

Ačkoli to naše drahé polovičky ne vždy nahlas přiznají, fakt, že jste si nevšiml změny účesu, nové sukně nebo čerstvě upravených nehtů, je většinou pořádně zamrzí. V ženských očích však existuje ještě mnohem horší projev chlapské nevšímavosti. A tím je fakt, že chlapi prostě nemají dost široké zorné pole, aby postřehli, že cokoliv v domácnosti dochází dřív, než to skutečně dojde.

Je jedno, jestli se jedná o toaletní papír, mléko nebo třeba zubní pastu. Najít na toaletě jen ruličku od papíru nebo v lednici prázdnou krabici od mléka dokáže každou ženu rozpálit do běla. Možná to pro vás bude překvapení, ale nemáme v domácnosti malé šikovné skřítky, kteří to za nás s radostí vše doplňují a životní poslání našich partnerek není starat se o náš komfort.

Co kdybychom tedy zkusili být více vnímaví namísto toho, abychom spoléhali na to, že když spotřebujeme toaletní papír, tak se tam ten nový zase nějak sám od sebe zhmotní?

Nedochvilnost

Mezi nesnášené vlastnosti patří i nedochvilnost. Ta není čistě mužskou výsadou, nicméně nutno podotknout, že ženy rozčiluje stejně tak, jako nás chlapy. My muži neradi čekáme desítky minut na prahu dveří nebo u auta, zatímco partnerka zuřivě pobíhá po koupelně a urputně nás přesvědčuje: „Za minutku jsem hotová“.

Stejně tak ani ženy nemají přílišné pochopení pro nedochvilnost. Takže seřídit hodinky pánové, a počítat s malou časovou rezervou! Zvláště pak, když se chystáte na společnou večeři nebo rodinné setkání. 

Metrosexuál nebo bezdomovec?

Divoký rozcuch, sexy strniště a nedbalá elegance v šatníku, nebo hladká tvář, precizní sestřih a dokonale sladěný outfit? Je jedno, jaký styl razíte. Záleží jen na tom, v čem se cítíte dobře. Pokud to ovšem nejsou tepláky od oleje a tričko s vůní šatny mužského fotbalového týmu. Ženy mají zkrátka rády muže, kteří o sebe pečují. Ovšem všeho s mírou. Žádné ženě nejspíš nebude imponovat chlap, který má v nočním stolku více krémů na pleť, než ona. 

Dočasná hluchota

Věděli jste, že muži disponují velmi výjimečným nadáním? Dokáží se tvářit tak, že věnují svou plnou pozornost rozhovoru se svou drahou polovičkou, a přitom svou myslí brouzdají nepozorováni úplně jinde. Z toho pak vzniká klasická situace „Vždyť jsi mi to neříkala“ nebo „A tohle jsme spolu probírali?“.

Nemůžete se pak divit, že vás zčistajasna překvapí víkendový pobyt tchýně nebo, že se ocitnete uprostřed nezáživného divadelního představení, na které jste nevědomky slíbili jít.

V tom horším případě pak nepostřehnete informaci o třídní schůzce, na kterou jste automaticky potvrdil účast svým souhlasným kýváním, nebo hůř… zapomenete výjimečně vyzvednout dítě ze školky, protože se vaše partnerka musela zdržet v práci. Zkuste tedy alespoň občas nechat své zvukovody zapnuté, když se vám vaše ženy snaží něco říci. Dost možná jde o důležité informace. 

FOTO: 123RF

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Ženy v práci probírají vztahy, muži řeší prd. Nevěříte? Mají k tomu hned osm důvodů

Vztahy. Co je lepší zamlčovat?