Jak naplánovat valentýnské rande?

Jako každý rok, tak i letos se to nezadržitelně blíží – ten den, ze kterého má většina z nás spíše hrůzu, než abychom si ho užívali tak, jako naše polovičky. Ale co bychom pro ně neudělali, že? Pokud nechceme mít celý únor tichou domácnost, musíme se do toho prostě opřít.

rande

Že máte v hlavě spíš ten poslední gól, který jste viděli, nebo tu skvělou klobásku v místní hospůdce? Ne, fotbalem a uzeninami svou drahou jistě nepotěšíte. Aby tedy nenastalo 14. února nějaké faux pas, raději se inspirujte našimi tipy jak připravit skvělé valentýnské rande, které každou ženu dostane do kolen. A vy se pak naopak dostanete přesně tam, kam budete chtít.

Plánujte předem

Nejhorší, co můžete udělat, je všechno nechat na poslední chvíli. Aby vaše valentýnské rande bylo perfektní, začněte s jeho plánem dostatečně dopředu. Nejdříve zamluvte nějakou skvělou restauraci s vyhlášenou kuchyní (ideálně takovou, která vám dopřeje soukromí) – tady si dejte skutečně na čas, protože restaurace bývají rezervovány měsíce dopředu. Nezapomeňte také na dárek pro svou polovičku, zvláště tehdy, pokud jej máte v plánu objednat online. Jakmile budete mít tyto základní kroky plánu za sebou, můžete pokračovat dále s maličkostmi.

Na maličkostech záleží

Kromě rezervace v restauraci nebo objednání dárku byste měli také myslet na různé drobnosti a detaily. Co tím myslíme? Tak například taková „valentýnka“ v podobě přáníčka má jistě své kouzlo, které podtrhnete navíc tím, když ji vyrobíte sami, namísto pouhého zakoupení v papírnictví. A abychom vám to trochu ulehčili, nechte se inspirovat následujícím seznamem, na co byste neměli zapomenout:

  • svíčky
  • masážní olej
  • romantický hudební seznam skladeb
  • roztomilé krabičky a dárkové obaly
  • květiny a čokoláda
  • šampaňské nebo kvalitní víno
  • sexy spodní prádlo nebo kostýmy na hraní rolí
  • drobné dárkové koše (například s parfémy či mýdly)

Když budete mít tyto důležité věci připravené několik dní předem, budete se moct soustředit na důležitější věci, například na to, aby vaše rande bavilo a vše probíhalo hladce a podle plánu.

Perfektní dárek

Existuje celá řada krásných, ale přitom obyčejných dárků. Proto se snažte vyhnout klasickému dárkovému klišé a zaměřte se na něco, na čem vaší partnerce opravdu záleží. Samozřejmě, dárky ve tvaru srdíčka, plyšoví medvídci, květiny, čokoláda jsou nezbytné, co takhle je ale oživit něčím netradičním, například něčím, co souvisí se sportovními aktivitami, které vaše milá vyhledává? Nebo nějakým nezapomenutelným zážitkem.

rande

Květiny ženu potěší za každých okolností. I když není zrovna Valentýn. (foto: 123RF)

Restaurace vs. příprava romantické večeře doma

Každá z těchto dvou možností má své silné a slabé stránky, takže správná volba bude záviset na osobě a situaci. Stravování v luxusní restauraci vyžaduje rezervaci v dostatečném předstihu a bude vás to stát docela dost peněz, ale skvělá atmosféra a dobré jídlo jsou pro Valentýn nezbytností.

Na druhou stranu domácí večeře je mnohem osobnější a umožňuje vám hodně tvůrčí svobody, ale pokud se v kuchyni nevyznáte, může se snadno změnit v katastrofu. Ať už se rozhodnete jakkoliv, měli byste se nad výběrem jídla zamyslet a zaměřit se i na dezert. I když je čokolády na Valentýna všude dost, čokoládovým dezertem rozhodně neurazíte. Konzumace čokolády navíc navozuje pocit štěstí, takže čokoláda je pro tento večer jako dělaná. A také je známo, že se jedná o afrodiziakum!

Oblékněte se, abyste udělali dojem

Tento bod je velmi důležitý. Rozhodně zapomeňte na vytahané tričko, oversize mikinu či roztrhané džíny. Valentýnský večer má být kouzelný, takže je bohužel vyžadován i jakýsi slušný dress code. Právě v tento večer můžete vyvětrat vaše večerní šaty, košile a kravaty.

Valentýnské rande po celý den

Valentýnské rande neznačí pouhou večeři, můžete si spolu užít celý den. Začněte romantickou snídaní v posteli, podnikněte výlet nebo dělejte to, co vás baví. Můžete také vyzkoušet nějaké činnosti, o nichž jste zatím jen vždy mluvili a nikdy jste se do nich nepustili. Pak pokračujte dobrou večeří a společně vybraným filmem. Jak večer zakončíte, to už necháme na vás.

A jak by mělo dokonalé valentýnské rande vypadat podle vás? Užíváte si tento romantický večer nebo je to večer, při jehož plánování jste ve stresu?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Valentýnské menu made in doma. Čím ji překvapit?

Valentýn? I tyhle šílenosti můžete dostat – z lásky!