Úleva, nebo strach o život? Nejpodivnější masáže co neznáte

Našli jste pod vánočním stromkem jako jeden z dárků poukaz na masáž? Užijete si lávové kameny, necháte se potřít čokoládou a nebo se vycachtáte v pivní lázni. To všechno je běžná praxe v mnoha masážních salonech. Nabídka, kterou vám ovšem předložíme my, tu jen tak někde nemají. To se vsaďte.

Masáž krajtou

Masáž kaktusem

Jasně, na první dobrou si řeknete – blbost a ještě píchá. Ale opak je pravdou. Ostny jsou z lopatek listů odstraněny a listy jsou nahřáté. V hotelu Four Seasons Resort Punta Mita v Mexiku vám za 250 dolarů (tj. 5660 Kč) tyto teplé kaktusové listy předem vylouhované v tequile umístí s dokonalou jemností a precizností po těle. Hydratace pokožky je po masáži přímo skvostná.

Masáž krajtou

Když jdete do běžné zoologické zahrady, tak se procházíte, prohlížíte si zvířata… V Cebu City Zoo na Filipínách ale můžete absolvovat i relaxační terapii. Postarají se o vás Michelle, Walter, EJ a Daniel. Je to dost nevšední a neobvyklá masérské parta. Jde totiž o čtyři zde chované barmské krajty. Chce trochu (no spíš dost) odvahy lehnout si na bambusový rošt a nechat na sebe „naplazit“ čtveřici těchto „terapeutů“, jejichž váha společně dosahuje 250 kilogramů. 15 minut hadích pohybů prý má vynikající léčebné a uklidňující účinky.

Masáž sekáčkem na maso

Původ této značně atypické masáže sahá do Číny před více jak dvěma tisíci let. Na Tchaj-wanu ji mohou podstoupit pouze vyrovnaní a sebevědomí jedinci. Masáž probíhá ostrými břity několika více jak 25centimetrových sekáčků na maso a dokonale uvolní svalové napětí, napomůže průtoku krve a odplaví škodlivé toxiny z těla. Desetiminutovka mrazivé vášně vás přijde na pouhé 3 dolary a 30 centů, tedy jen 75 korun.

Masáž sloní nohou

Problémy s bolestí zad, zejména v bederní oblasti, umí vyléčit doktor svou nohou. Nejde o žádného šamana, ale o slona. Opravdu, tenhle třítunový kolos byl speciálně vycvičen, aby v thajském turistickém parku Chiang Mai prováděl tento dechberoucí úkon všem, kteří najdou odvahu a nastaví jeho obří tlapě své tělo.

Autor: Petr Lízal

Foto: Oddee.com

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Když počítače chybují. neuvěřitelné příběhy

Šílené zákony, které dodnes platí