TOP podařené aprílové žertíky

Aprílových žertíků je spousta. Některé jsou vydařené, jiné spíš tarpas. Které se podařily tak, že si člověk řekl, že by to vlastně bylo fajn, kdyby to fungovalo?

Pryč jsou doby, kdy vám někdo v jídelně povolil víčko od slánky nebo doma na záchod dal celofán. Dneska jsou aprílové žertíky mnohem vymakanější. A to nejen díky moderní technice. Na sociálních sítích se to hemží fotkama těhotenství v nejrůznějším stádiu, zprávám se dá jen stěží věřit…ale tyhle vtípky se povedly víc než dokonale…

Tic Tac zabodoval příchutí Pizzy

Co říkáte na TIC TAC s příchutí pizzy? Asi před dvěma lety americká společnost vyrábějící tyhle bonbóny inzerovala na svém twitteru nový druh s příchutí pizzy. Pokud by to byla pravda, určitě by si to své zákazníky našlo.:)

tic tac

Google Nose – vyhledávání na internetu podle pachu

Google v minulosti vsadil na čich a přišel s Google Nose, který umožňuje uživatelům vyhledat na internetu nejrůznější pachy a pak je zažít na vlastní kůži (sliznici). V mistrně udělaném videu se říká, že převod audiovizuálních informací na čichové podněty je něco, co science fiction slibuje už desítky let. Co takhle vyzkoušet si, jak to „voní“ v egyptské hrobce, nebo identifikovat podle Google Nose nějaký zvláštní neznámý pach? Nebylo by vzrušující, kdyby se přidaly třeba pachové titulky do YouTube?:))

https://www.youtube.com/watch?v=9-P6jEMtixY

Letadlo se skleněnou podlahou

Takovou zdánlivě jednoduchou adrenalinovou záležitostí je letadlo se skleněnou podlahou. Mělo být nasazeno do ostrého provozu na vnitřní lince z Londýna do Skotska. Pro zvídavé cestující byla připravena hra: „Kdo první uvidí Lochnesku“. Objevila se i zpráva, že budou zavedené také balóny se skleněnou podlahou. My bychom se určitě svezli…:)

letadlo se sklenenou podlahou

Hamburger pro leváky

V roce 1998 si společnost Burger King podala celostránkový inzerát v novinách USA Today, ve kterém představila svůj nový produkt, „levoruký Whopper speciálně vyrobený pro 32 milionů levorukých Američanů“. Ten obsahoval tytéž ingredience jako normální Whopper, jen „byly pootočeny o 180 stupňů. A i přestože šlo o na první pohled evidentní aprílový žertík, do provozoven Burger Kingu po celé Americe se dostavily tisíce leváků vyžadujících nový burger, praváci potom chtěli starý dobrý pravoruký Whopper. Ti Amíci!

Pornhub se změnil letos na Cornhub

I letos nás někdo mile překvapil. Známý pornokanál Pornhub se změnil na Cornhub a místo videí s nejrůznější erotickou tématikou se tu dnes objevila videa s kukuřicí na x způsobů. Za nás slušnej fórek. 🙂

A ještě pár zajímavostí o Aprílu

  • Tradice „aprílování“ se k nám dostala z Francie, kde apríl lidé slaví už od roku 1564. Tento den se tam nazývá poisson d’avril podle ryby z papíru, kterou vyrábí hlavně děti. Tu následně přilepí na záda člověka, který o tom samozřejmě nemá vůbec tušení. Tohle známe ze základky.
  • První písemná zmínka o aprílu u nás pochází z roku 1690, jejímž autorem byl jistý Bartoloměj Chrystellia z Prahy. Častější zprávy o „aprílovém řádění“ se začaly objevovat na konci 18. století.
  • Předpokládá se, že tento svátek vznikl zásluhou změny ročního období, kdy se ze smutné zimy stalo mnohem veselejší jaro. To mělo velký vliv na náladu většiny lidí, kteří tak začaly vymýšlet nejrůznější blbosti.
  • V minulosti se kromě 1. dubna dodržovaly stejné zvyky i 30. dubna, tato tradice se však do dnešních dnů nedochovala.

Vtipy pro rodinné příslušníky

V dřívějších dobách se aprílovými oběťmi stávali hlavně příbuzní a známí, kterým vtipálci posílali fiktivní nákupní seznamy. Sehnat věci jako je bublinka do vodováhy, komáří sádlo nebo hodinářská motyka, to byl úkol pro všechny, kteří se nechali napálit.

autor: Ed

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

12 flirtujících vtípků, které určitě zkuste použít

Zvláštní úkazy nejen ze silnic. Ty nejšílenější momenty automobilů!