Tohle jsou nejočekávanější auta roku 2018. Sporťáky i futuristický design!

Nový rok je za bukem a my se můžeme těšit na nová auta. Která to jsou?

Lamborghini Urus

Rok 2018 klepe na dveře. Na jaká auta se můžeme těšit? Nebudeme zdržovat, jdeme na to podle abecedy!

Alpine A110

Udělat superzábavné auto není nijak složité. Stačí jednoduchá hliníková konstrukce (aby hmotnost byla kolem 1000 kg), pořádný motor, aspoň s výkonem 250 koní, přesné brzdy, nekompromisnítlumiče a vše to naladit, třeba tak, aby rozdělení hmotnosti bylo 44:56, poháněna byla zadní kola a motor byl uprostřed vozu. Snadné ne? Takto to bude mít Alpine A110. Pozor, nepleťte si Alpine a Alpina. Alpina je tuner vozů BMW, Alpine je už samostatná automobilka pod křídly Renaultu.

Audi A6

Manažeři v tom mají jasno. BMW 5, Mercedes E nebo Audi A6. Mercedes E je starý, toho by si dnes koupil jen blázen. BMW 5 přišlo v letošním roce a to byla hozená rukavice pro Audi. V příštím roce přijede zcela nová generace A6. Jako limuzína i jako kombi. A je jasné, že bude napěchovaná technologiemi přesně ve stylu sloganu „Náskok díky technice“.

BMW i8 Roadster

BMW i8 už tak vypadá extrémně futuristicky. A příští rok dostane verzi bez střechy, BMW i8 Roadster. Tento model bude ještě výkonnější než běžné i8 – nabídne 275 kW! I bez střechy auto zrychlí na 100 km/h za 4,6 sekundy a udávaná spotřeba činí 1,9 l / 100 km. Půjde totiž o hybrid, fantastická čísla má na starosti právě elektromotor.

Lamborghini Urus

Italská automobilka supersportů před pár týdny představila svoje SUV. A jelikož Lambo dělá jen supersporty, tak se o pohon vozu stará čtyřlitrový osmiválec s výkonem 650 koní. Auto je na stovce za 3,6 sekundy a s maximální rychlostí 305 km/h je to s odstupem nejrychlejší SUV všech dob.

Volkswagen Touareg

Touareg je na trhu už hodně dlouho. Nová generace klepe na dveře. Mnoho oficiálních informací zatím nevíme. Jde ale o model příbuzný právě výše zmíněnému Lamborghini Urus, takže technika bude rozhodně TOP. Jen motory bude jiná liga. Více než 400 koní mít Touareg určitě nebude, ale i to je dost. Vyrábět se bude na Slovensku.

Autor: Analytik

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nákup nového auta: na co si dát pozor a jak ho zajistit proti krádeži?

Zamrzlé okno auta nebo zámek. Vychytávky, které vám pomůžou, i když nemáte po ruce škrabku!