Thom Artway. Zpěvák natáčel nový klip v Londýně. Jak to probíhalo? Sledujte video z natáčení!

Zpěvák a písničkář Thom Artway se hned na začátku nového roku pustil do natáčení klipu k písni All I Know. Jako vítěz prestižní soutěže Czech Fresh měl možnost vypravit se s režisérem Jakubem Jiráskem a filmovým štábem do londýnského studia YouTube Space. Co všechno se dělo? Která písnička ho proslavila a jaká byla zpěvákova cesta za slávou?

Thom Artway v Londýně

Thom Artway  je vlastním jménem Tomáš Maček.  Narodil se 27. června 1993 ve Vlachovicích. Zpěvák skládá písně výhradně v anglickém jazyce. Na výsluní jej vynesla písnička Towards The Sun, která byla vybraná do filmu Křídla vánoc. Většina z nás ho však zaznamenala až o dva roky později, kdy zabodoval svým prvním singlem I Have No Inspiration. Tento singl mu vynesl nominaci cen Český slavík Mattoni 2016 v kategorii Objev roku. Dnes už má Tomáš doma dvě významné sošky, které dostal za objev roku a zpěvák roku v anketě Anděl 2016.

Proč Thom Artway?

Odkud se vzalo jeho umělecké jméno? Thom jako Tomáš a Artway má spojitost s tím, že jsem byl rozhodnut vydat se ve svém životě uměleckou cestou, tedy artway.

Nadšenec buskingu na cestě za slávou

Studoval původně technické lyceum. Po jeho úspěšném dokončení odešel do Prahy, což se mu vyplatilo. Často hrával na Kampě, kde doslova na ulici trénoval svůj zpěv a hraní na kytaru. Zásadní změnu přinesla Tomášovi cesta do Irska, kam odjel v roce 2013 za prací. Vůbec nešlo o zpěv, ale o farmaření. Při něm měl ale dost času a inspirace pro skládání instrumentálních kompozic. Ty plánoval dokončit až doma. A to se i stalo. Po návratu se vrhnul na hudební kariéru a vydal pár prvních autorských skladeb. O dva roky později se rozhodl spojit lásku ke hraní s cestováním a vyrazil do Austrálie a na Nový Zéland opět hrát po ulicích.

Úspěšná kariéra pokračuje

A cesta za slávou mladého talentovaného zpěváka pokračuje. V roce 2016 vypustil další úspěšnou skladbu s názvem Blind Men (2016). Skladba se objevila i na nově vydané desce Hedgehog, a to  v září 2016

Natáčení v Londýně

V lednu se Tomáš vydal do Londýna, aby zde natočil klip k písni All I Know. Dostal možnost vypravit se s režisérem Jakubem Jiráskem a filmovým štábem do londýnského studia YouTube Space. Natáčelo se také v exteriérech Londýna a koncem minulého roku pak v brněnské sportovní hale Tesla Brno – Thomovi Artwayovi totiž v klipu zdatně sekunduje úřadující mistryně republiky v moderní gymnastice Anna Šebková. Premiéra klipu je plánovaná na druhý týden v dubnu, píseň bude singlem k chystanému albu, které vyjde na podzim 2018

Na co se můžeme těšit? „Natáčení videoklipu k chystanému singlu All I Know pro mne byla krásná zkušenost. Vůbec poprvé jsem natáčel s velkým štábem v zahraničí. Točilo se na hodně lokacích a měli jsme možnost využít skvěle vybaveného YouTube Space studia. Průběh celého natáčení se nesl v přátelské atmosféře i díky tomu, že na něm pracovala skupina mladých a talentovaných lidí. Za naši spolupráci jsem opravdu vděčný. Těším se, až se s vámi budu v dubnu letošního roku moct o výsledek podělit,“ říká sám Thom Artway.

Režisér Jakub Jirásek o natáčení

„Hlavní část klipu All I Know, jsme situovali do prostředí gymnastických závodů. Cílem bylo pracovat s pohybem a výrazem jak na figurativní, tak lehce poetické úrovni. Vyprávění v klipu je navíc posunuto do mírné nadsázky díky speciálním efektům, které jsme realizovali v londýnském studiu YouTube Space,“ říká režisér Jakub JirásekKlip bude představen na koncertě Thoma Artwaye v Malostranské besedě v Praze 17. dubna. Mezi pozvanými je samozřejmě i Anna Šebková a gymnastický oddíl z Brna. 🙂

VIDEO ze zákulisí natáčení klipu All I know v Londýně:

Tak co, těšíte se?

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nový videoklip Gipsy.cz je venku! Co má lidem říci a proč je zpěvák v klipu nahý? Vysvětlil sám Radek Banga

Zpěvák Jakub Ondra: z ulice rovnou do hudební soutěže Eurovize. V Curychu zabodoval na Energy Star Night!