Témata, která v hospodě zaručeně strhnou bouřlivou debatu

Lidi jsou různý. Někdo miluje Spartu jinej zase řve Baník, pičo! Zkrátka existuje pár témat, který rozvířej zábavu tak, že bude celej večer spolehlivě o čem mluvit a dost možná vám i hejbnou žlučí.

Migrace uprchlíků

Tak tohle je téma číslo jedna. Většina Čechů bude asi dost podrážděně reagovat na veškerá dobrodiní, kterých se uprchlíkům dostává, ale jsou mezi náma i tací, co se zarytě těchto „chudáků“ zastávají. Jejich mírumilovné názory mohou vyvolat i rvačku a dost možná poteče i kreeeeev!

Názor jedné strany: „Táhněte, odkud jste přišli!“, „Za nás taky nikdo nic neplatí!“, „Taky bychom chtěli dovolenou zadarmo!“

Názor druhé strany: „Všichni nejsou stejní“, „Kdyby se u nás bojovalo, taky budem potřebovat pomoc!“…

Jestli se chtete vyvarovat krveprolití, zůstaňte neutrální nebo tohle téma vůbec nevytahujte!

Výkupné za Češky

Podobně jako téma uprchlíků je i téma výkupného za dvě „nebohé“ Češky, za který stát zaplatil nekřesťanské peníze z našich kapes, zatímco důchodcům se plošně vyplácí stokoruny, a to ještě po náročném celoročním debatování.

Názor jedné strany:„Měly by to státu splácet!“, „Vždyť tam jely dobrovolně!“

Názor druhé strany: „Je dobře vědět, že se stát postará o svoje lidi!“

Raději to v praxi netestujte, mohlo by se stát, že by se po vás zem slehla a ani pes by po vás neštěknul, natož vaše stará. Po měsíci by vás prohlásila za mrtvého a sbalila vdovskej důchod (maximálně). Debata může opět skončit krví a zlomeným nosem. Tím vaším!

Apple vs. Android

Další téma, které rozděluje spolehlivě společnost na dva tábory, jsou produkty od Apple. Bez rozdílu!

Názor jablíčkářů: Je to stylové, všechny přístroje společně fungují a propojují se. Kdyby Apple vyráběl vibrátor, budete moct spolehlivě ovládat i svoji starou na dálku ze svýho tabletu.

Názor Androiďáků: Předražený krámy, který stojí jen na značce. Jen magor si koupí každej rok novej telefon za 30 táců.

Pokud jste ve „svém táboře“, máte vyhráno. Jako Jablíčkář máte výhodu fanatického zaklínače Applu, který ve společnosti dokáže uargumentovat i početnější skupinu odpůrců.

Vzkaz pro všechny: Nejhorší jsou systémy jako Bada! Jestli máte takový telefon, do debaty se vůbec nepouštějte.

Sparta nebo Slávie?

Jsi Slávista? Tak táhni! Takhle se dá slušně definovat základní odpor k fanouškům dvou nejvyhlášenějších českých sportovních celků. Vždycky to mezi nimi vřelo, na hřišti i v hospodě. Po sériích korupčních afér začíná být fanouškům rozdíl u zadku. Všichni jsou podplacený a hrajou levou. (Asi jako Kličko naposled v ringu.) Nebo pravou? Ono je to asi jedno! Ale „Baník, Pičo!“ – to je jiný kafe, panečku…

Jsou i trochu odlehčenější témata, co rozvíří klidné vody…

Co říkáte na Crocsy?

Člověk by neřekl, kolik muziky nadělají děrované barevné sandále z neidentifikovatelného plastu, který se na slunci zcvrkává i o několik čísel (od Vietnamce) nebo jiného lehkého materiálu (Originály).

Názor jedné strany: „Jsou super, lehké, omyvatelné…nosím je celé léto. Pecka i do auta!“

Názor druhé strany: „Ultra hnusný boty pro buzeranty!“

Tak co, máte alespoň jedny doma?:)))

Kočka doma. Ano či ne?

Kočkomilové celého světa spojte se! Tak nějak vypadají všechny stránky na sociálních sítích, kde se schází fanoušci chlupatých a trochu vyčůraných domácích mazlíčků. Oprava: Megavychc…!

Názor kočkomilů: Kočka je nejroztomilejší zvíře na světě.

Názor těch ostatních: Další zvíře, který jen neustále sere do krabice se stelivem nebo pískem. Ještěže se nemusí venčit! U kocourů bonus: značkuje zdi a všechno, na co přijde!

Tohle téma se spíš rozebírá u přátel – kočkomilů nebo alergiků. Dejte si bacha, aby se ten přátelský mejdan nezvrhnul!

Témat se samozřejmě najde celá řada. Jaká hnou spolehlivě žlučí vám?

Autor: Ed

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Na námořní piráty můžete narazit i dnes a ne jen v Somálsku. Kam raději nejezdit?

6 pravidel zdravé hádky. Držte se jich!