U jakých aktivit využijete chytré hodinky?

Koupit, či nekoupit? To je otázka, která tíží nejednoho zájemce o chytré hodinky. Někteří je využívají především pro příjem SMS zpráv či telefonních hovorů, jiní je označují za své osobní fitness trenéry. U jakých aktivit smart hodinky ve skutečnosti využijete?

hodinky

Běh a chůze

Smart hodinky skvěle využijete při chůzi. Většina chytrých hodinek má zabudovaný krokoměr, který vám v průběhu dne měří ušlou vzdálenost. Navíc si můžete nastavit i denní cíl kroků, jehož chcete dosáhnout. Smart hodinky vám pak v průběhu dne budou váš cíl připomínat. Hodinky vám ale také perfektně poslouží při běhání. Změří vám uběhnuté kilometry, a navíc je můžete propojit se svou mobilní hudební aplikací, díky čemuž s sebou nemusíte na výběh vláčet telefon.

Návštěva fitness centra

Pokud existuje místo, kde chytré hodinky využijete nejvíce, pak je jím fitness centrum. Nezáleží na tom, zda se rozhodnete posilovat na strojích, nebo si vyberete některou ze skupinových lekcí. Chytré hodinky mají na výběr z nepřeberného množství sportů, během nichž vám změří spálené kalorie i čas. Díky tomu zjistíte, zda se váš tréninkový výkon zlepšuje.

TIP: Při výběru smart hodinek se zaměřte na veškeré funkce, které od nich požadujete. Pokud máte rádi například vysoce intenzivní intervalové tréninky, ověřte si, zda tuto možnost vámi vybrané hodinky nabízejí.

Plavání

Chytré hodinky využijete i při plavání. Pokud si tedy vyberete ty správné. Například u Apple Watch si můžete vybrat nejen funkci plavání, ale také si navolíte délku zdolaných bazénů. Díky tomu vás čeká vcelku přesné měření uplavané vzdálenosti. Hodinky se navíc při ponoření do vody samy uzamknou, čímž se podpoří jejich vodotěsnost. Na závěr vás čeká přehled zahrnující počet uplavaných metrů i množství spálených kalorií.