SYLVAIN WILTORD – DOŽIVOTNÍ DÍTĚ ŠTĚSTĚNY!

Vzpomenete si ještě na francouzského reprezentačního útočníka Sylvaina Wiltorda? Ano, to je ten, který na EURO 2000 sebral Itálii v nastaveném čase jednobrankové vedení, aby ji v prodloužení popravil David Trezegeut! A přece to nebyla Wiltordova nejšťastnější chvilka! Nevěříte?

Kde všude si borec zahrál

Sylvain Wiltord začal s profi fotbalem ve francouzském Rennes v roce 1991. Po pěti letech si odskočil na hostování do La Coruni ve Španělsku, aby následně přesídlil do elitního francouzského Bordeaux. Zde strávil další tři sezony, aby následně absolvoval přestup do slavného Arsenalu Londýn, kde strávil skoro 5 let. Pak se vrátil domů do Francie, kde ještě postupně oblékl dresy Lyonu, Marseille, opět Rennes, Mét a Nantes, v jehož dresu v roce 2012 ukončil v sedmatřiceti letech svou hráčskou kariéru. Jejím nejslavnějším okamžikem byla již zmiňovaná branka z finále EURO 2000, kterou si můžete připomenout v přiloženém videu. A účet Willtordovy kariéry? 1 x mistr Evropy, 4 x mistr Francie, 2 x mistr Anglie, 1 x vicemistr světa, 2x FA Cup, 1 x Community Shield.

Osudová štěstěna

Dnes je jasné, že den kdy Wiltord vstřelil svůj nejslavnější gól není nejšťastnějším dnem v jeho veřejném životě (soukromý život pro tentokrát vynechme, byť i v něm bude událost posledních dní na nejvyšších příčkách). Francouzský fotbalista je totiž paradoxně dnes naživu jen díky tomu, že v minulém týdnu vypadl z dobrodružné televizní reality show s názvem „Dropped“. Pokud by se tak nestalo, seděl by v pondělí v helikoptéře, která se tragicky srazila s další. Všichni další známí sportovci (za všechny jmenujme olympijskou vítězku z OH 2012 v Londýně, plavkyni Camille Muffat), kteří v reality show zůstali déle než Wiltord, jsou po smrti. Wiltord tak bez nadsázky může, kromě kulatin oslavených v loňském roce, začít slavit i narozeniny druhé. Štěstí se jej totiž očividně drží i po skončení aktivní kariéry!

Někdy je štěstí v životě zkrátka potřeba. Co říkáte?

Autor: Amon Surtur

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Mrtvá olympijská města. Tahle dostala na frak!

7 sportů, při kterých jde o kejhák