Zdravější mlsání s příchutí Itálie

Chipsy. Málokdo jim dokáže odolat. Problém je v tom, že ty běžné, vyrobené z brambor, nejsou nutričně příliš hodnotné a rozhodně neprospívají zdraví. Naštěstí existuje alternativa. Symbol nezdravého jídla se v originální české receptuře Strips Chips stal pochoutkou nadupanou bílkovinami a minerály. Ochutnat můžete varianty cizrna, fazole, česnek, chilli nebo třeba uzené jalapeňos. Milovníci italských chutí a vůní nyní mohou mlsat i chipsy z čočky a chia semínek.

chips

Luštěninové chipsy Strips mají několik výhod, které z nich dělají zdravější alternativu tradiční bramborové pochoutce. Neobsahují škodlivý akrylamid a jsou šetrnější pro udržení štíhlé linie. Při srovnání výživových údajů zjistíme, že zatímco stogramová porce běžných solených bramborových lupínků s energetickou hodnotou 529 kilokalorií obsahuje 33 g tuků, 50 g sacharidů, 4,6 g vlákniny a jen 5,7 g bílkovin, stejná porce chipsů vyrobených z čočky má bílkovin 20 g, tuků 18 g, 47 g sacharidů a 7 g vlákniny. Celkem 441 kilokalorií. Díky vysokému obsahu bílkovin a vlákniny tak dříve zasytí, a díky nižšímu glykemickému indexu tento pocit i déle vydrží.  

Novinka z italské čočky

Aktuální novinkou jsou Lentils Italy vyrobené z čočkové mouky, chia semínek, cibule a rajčat. Křupavá pochoutka s vůní Itálie obsahuje velké množství vlákniny a bílkovin a je naprosto bez konzervantů, barviv a glutamátů. Kromě rostlinných proteinů obsahuje železo, zinek i vitamíny skupiny B. Díky vysokému obsahu vlákniny jsou prospěšnější našim střevům a mohou pomoci se zažíváním. Zkuste tuto variantu zdravého mlsání i vy?