Stereotyp ve vztahu? Přinášíme 3 tipy, jak mu spolehlivě předejít!

Pamatujete na ty časy, když jste spolu s vaší partnerkou teprve začínali chodit? Určitě jste měli jeden druhého plnou hlavu a chvíle, které jste netrávili společně, se zdály být prakticky nekonečné. Tehdy bylo zkrátka všechno nové a vzrušující – jak už to během prvotního zamilování chodí.

stereotyp ve vztahu

Jenže jak plyne čas, vztah se posouvá dále a vy se svou drahou polovičkou začnete bydlet, nastupuje na scénu každodennost. Společné starosti jako nákupy, úklid či péče o děti snadno odsunou projevy náklonnosti na druhou kolej a vy se najednou ocitnete uprostřed stereotypního života, aniž byste věděli, jak k tomu vůbec došlo.

Jestliže svůj život ve scénáři, který jsme popsali, rozpoznáváte, nevěště hlavu – rozhodně nejste sami. Navíc stačí trocha proaktivního přístupu a mezi vámi a partnerkou to opět může začít jiskřit. Jak toho docílit? Vyzkoušejte naše tři tipy, aby jste rozbili stereotyp ve vztahu i vy!

1. Květiny nejen k narozeninám

Překvapení dělají život zajímavější, o tom není pochyb. Proč tedy čekat až na narozeniny a kopírovat typický stereotyp ve vztahu nebo jinou zvláštní příležitost, když můžete svou ženu obdarovat kterýkoliv jiný den? Jelikož to nebude očekávat, bude mít o to větší radost.

Květiny ani nemusíte doručovat sami – firma Fleurop to udělá za vás! Vše, od složení kytice až po adresu a termín doručení, si navolíte online, a pak už jen budete čekat na nadšený telefonát od vaší milované.

Rozvoz se netýká pouze největších českých měst, jako je Praha, Brno nebo Ostrava. Existuje i řada menších měst, kde Fleurop zprostředkovává doručení květin – České Budějovice, Zlín, Znojmo, Poděbrady, Cheb nebo Břeclav jsou jen některá z nich.

A tímto apelujeme nejen na muže, ale i ženy – stále více objednávek kytic v dnešní době směřuje do rukou mužů. Tak proč se držet genderových předsudků? Když to partner neocení, nic se neděje, alespoň se do budoucna poučíte a vzniklé situaci se třeba společně zasmějete.

2. Nepřestávejte chodit na rande

Lidé mají rande většinou spojené se vzájemným poznáváním a z velké části také snahou udělat dojem na toho druhého. Jak čas plyne a partneři si na sebe zvykají, tato potřeba přirozeně vyprchává a páry se nakonec spokojí s večery stávenými v pyžamu – s Netflixem a pytlíkem brambůrek.

Proč si ale rande nezopakovat i po letech? Pěkná romantická večeře, návštěva kina nebo posezení v nějakém lepším baru může být přesně to, co váš vztah potřebuje. Pěkně se oblékněte, sežeňte si hlídání a užijte si večer „jako zamlada“ – uvidíte, jak to mezi vámi bude jiskřit.

Pokud chcete věci ještě trošku zpestřit, můžete na místo dorazit každý zvlášť a předstírat, že se vlastně neznáte. Jistě se přitom náramně pobavíte!

3. Objevujte nové věci

Když zažíváte každý den prakticky to samé, není divu, že se jednoho dne začnete nudit. Časem se mohou začít vytrácet i témata, o kterých můžete konverzovat – samozřejmě kromě běžných, praktických záležitostí.

Jak tomu předejít? Vyhledávejte nové věci, které můžete společně vyzkoušet! Navštěvujte zatím nepoznané země, ochutnávejte nová jídla a věnujte se aktivitám, se kterými zatím nemáte zkušenost – třeba i v posteli. Vystoupíte z komfortní zóny, pobavíte se a vaše pouto se ještě více utuží.