Stále více automobilů jezdí na CNG. O co se vlastně jedná?

Klasický benzín už vychází z módy. Pozornost se nyní upíná na vozidla, která jezdí buď na elektřinu, nebo na CNG čili stlačený zemní plyn. Jelikož druhá alternativa se zdá být po cenové stránce přijatelnější, pojďme se jí chvíli věnovat.

CNG

 

CNG je skutečně levným pohonem, který je zároveň bezpečný, kvalitní a také ekologický, což je v současné době, kdy se na ekologii dbá, důležité. Pokud se nechcete vzdát dojíždění do práce v osobním automobilu, přesto chcete jít ruku v ruce s životním prostředí, auta na CNG se jeví jako to nejlepší řešení.

Nižší provozní náklady jsou to, co oceníte

I když auta, která jezdí na stlačený zemní plyn mají řadu benefitů, ten hlavní oceníte nejen vy, ale také vaše peněženka či rodinná kasa. Pokud bychom totiž srovnali běžně poháněná vozidla s těmi, která jezdí na CNG, zjistíme, že druhá alternativa dopravního prostředku je daleko úspornější. Rozdíl mezi jednotlivými vozy je v provozních nákladech, jež mají ta jezdící na stlačený zemní plyn až o polovinu nižší!

Náklady na provoz jsou často tím rozhodujícím kritériem, které hraje při výběru automobilu hlavní roli. Svou pozornost při výběru čtyřkolého společníka proto neupínejte na klasické benzínové verze, ale dejte přednost těm inovativnějším, jež pohání stlačený zemní plyn. Nemusíte se obávat toho, že CNG stanice ve chvíli, kdy budete potřebovat natankovat nenajdete. V porovnání s nabíjecími stanicemi na elektromobily se najdou na každém rohu.

Kvalita, kterou vaše auto ocení

Pokud si pořídíte automobil, chcete mu dopřávat pouze kvalitní palivo. Nechcete riskovat snížení jeho životnosti tím, že na tankování budete šetřit. CNG je možností, jak nejen, že vytvořit jistou úsporu, ale také potěšit auto. Jak již bylo zmíněno, jedná se o kvalitní a zcela bezpečné palivo, které se v poslední době dostává stále více do povědomí řidičů. Už jste se s tím setkali také?