Koberce v autě se pohybují: co se s tím dá dělat?

Každému řidiči se občas stane nemilá věc, která ho však může v konečném důsledku výrazně ohrožovat v bezpečné jízdě – shrnutí koberce. Přicházíme s možným řešením, jak se tohoto problému zbavit!

Koberce

Autokoberce jsou součástí každého auta. Tvoří funkční ale někdy také designovou součást interiéru vozu – například originální koberce pro každý vůz, jako jsou například kvalitní koberce Golf, které jsou použity v automobilu Golf vypadají velice dobře. V případě, že se koberce ve vašem vozu pohybují, může vás jejich neustálé rovnání přivádět k šílenství. Avšak je to také nebezpečné, zvláště pokud se hýbe koberec u řidiče.

Zafixování koberce

Nová auta už jsou vybavena speciálními držáky, které slouží k zafixování autokoberců. Díky nim můžete dobře zafixovat i neoriginální autokoberce – jen do nich možná bude potřeba udělat díry. Díky této jednoduché fixaci bude bezpečnější nastupovat i vystupovat z vozu, stejně tak jeho řízení.

Použití originálních koberců

I když je použití originálních koberců pro váš typ vozu obvykle o něco dražší variantou, může být řešením. Pro svůj Passat tak vyberte koberce Passat a máte jistotu, že budou skvěle sedět a budou vypadat více než dobře. Navíc se můžete také spolehnout na jejich kvalitu, a i když si za ně v porovnání s levnými, neoriginálními autokoberci připlatíte, zase vám pravděpodobně vydrží delší dobu.

Suchý zip

Pro zafixování koberců lze použít suchý zip. Prodávají se takové, které můžete nalepit na podlahu vozu i koberec – nicméně se vyplatí investovat do silné oboustranně lepicí pásky. Před její aplikaci je potřeba povrch očistit od nečistot, vlhkosti a mastnoty.

Protiskluzová podložka pod koberce

V prodeji je spousta speciálních nástrojů, pomoci kterých můžete zafixovat autokoberce. Jednou z nich je protiskluzová podložka, kterou nalepíte na spodní část koberce. Obvykle je vyrobena z gumy, která po podlaze vozu neklouže, a proto zabrání tomu, aby koberec podkluzoval. Existují také speciální klipy na uchycení koberců, které taktéž dobře splní funkci.