Spolubydlení a intimita. Jak na masturbaci nebo dívčí návštěvu?

„Hledám spolubydlící(ho)“. Slova, jimiž začíná spousta inzerátů. Bydlet s někým dalším má sice své výhody, nicméně existují i jistá úskalí.

spolubydlení

Spolubydlení sensu stricto

Spolubydlení v přesném smyslu slova znamená soužití dvou či více osob, jež nepojí žádné příbuzenské vazby. Důvody k němu mohou být různé, často ekonomické. Nicméně jedinci, kteří spolu bydlí, by si měli sednout a zároveň alespoň trochu sdílet své zájmy. Ideální je tedy začít bydlet s někým, koho už alespoň trochu znáte. Bude-li z pokoje vašeho nového parťáka hlasitě znít hip hop, nejenže vás sousedé nebudou mít rádi (hlavně v neděli ráno), ale zároveň si zřejmě brzy vjedete do vlasů i vy. Zvláště, posloucháte-li Evu a Vaška či jinou rychlejší muziku.

Pokud hledáte, anebo naopak nabízíte spolubydlení, měli byste s případnými zájemci předem alespoň trochu poznat. Napište si tedy něco o sobě, zavolejte si a případně skočte na pivko. Prvotní seznámení by však nemělo skončit čtyřmi promile v krvi. Mohlo by se totiž stát, že po seznamovacím večírku budete volat svému potenciálnímu spolubydlícímu s tím, že spolubydlení padá, načež bude následovat otázka, zda neví o volném bytě, protože po snaze ohřát si oběd museli zasahovat hasiči.

Intimita věda je

Život přináší situace, při kterých prostě chcete být sami. Třeba taková masturbace. Příjemná věc, dalo by se říct. Ale co když je ve vedlejším pokoji spolubydlící? Představte si, že budete zrovna v nejlepším a pěkný film, který jste si vzali k ruce, také spěje do „oscarového“ finále. V tom ale vstoupí do pokoje nic netušíce váš spolubydlící s tím, že si právě vzpomněl, že jste mu před třemi měsíci snědli jogurt a co s tím hodláte dělat. Otázka, zda by nemohl chvíli počkat, nejenže by mohla být pochopena dvojsmyslně, ale ani váš vztah už asi neurovná. Ideálně by tedy spolubydlící neměl být doma.

Ještě horší situace může nastat, budete-li mít u sebe na návštěvě dámskou návštěvu. V tomto ohledu dobře poslouží stará dobrá kravata na klice u dveří (musí být ovšem zvenčí!). Pokud vám partnerka během dovádění dává hlasitě najevo, že je jí vaše počínání příjemné, spolubydlící sice zřejmě nevstoupí, alespoň ne bez vyzvání, ale vstává-li ráno do práce, asi vaše schopnosti příliš neocení. Bušení na zeď je tedy signálem, že byste do toho měli přestat bušit. Jak totiž říká stará moudrost – když do toho bušíte a někdo na vás zabuší, tak na vás buší proto, abyste do toho tak nebušili…

Lednice jako společný prostor

V domácnosti obvykle bývá jen jedna lednice, takže by v ní měli mít všichni její členové dostatek prostoru. Navíc zde musí být pořádek. Pokud se už několik měsíců těšíte na dobře uleželé syrečky, může to být pochopitelné, zvláště bydlíte-li v Olomouci a okolí, nicméně příjemnou atmosféru v domácnosti tato pochoutka s největší pravděpodobností nevyvolá. Naopak ji zamoříte, a to nejen nelibou vůní. Berte tedy ohledy na své spolubydlící i při skladování potravin. S pochopením se totiž obvykle nesetká ani plíseň, stejně jako vysvětlení, že se pro ostatní členy domácnosti snažíte vypěstovat penilicin na koronavirus.

Dbejte na své povinnosti

Uklízet byste měli pravidelně nezávisle na tom, zda vám to spolubydlící v sešitku s povinnostmi, který jste si právě z tohoto důvodu zavedli, obden připomíná. Dohodněte se především na smýčení společných prostor, v němž byste se měli střídat. Pokud budou jednotlivé pokoje jako z partesu, ale do kuchyně se vám budou stěhovat šváby ze širokého okolí, nové hmyzí spolubydlící asi nepohostíte solí a chlebem. Někdo také musí vynést odpadky. Nespoléhejte přitom několik týdnů v kuse, že to udělá někdo druhý. Obvykle neudělá…

Domácí mazlíčci jako problém?!

Při spolubydlení mohou představovat určitý problém i domácí mazlíčci. Pokud má jeden člen domácností starého nevrlého psa a druhý rozpustilou kočku juniorku, bude domov připomínat spíše bojiště, protože den co den bude létat srst. Je-li i vám taková představa proti srsti, vybírejte si bydlení s někým dalším také s ohledem na tuto okolnost. A nezapomínejte, že by se váš nový spolubydlící měl zamlouvat i vašemu čtyřnohému společníkovi, na kterého je rovněž třeba brát ohledy. Hadům a pavoukům to bude asi jedno, ale taková tarantule v posteli může způsobit, že budete opět bydlet sami, ještě než stačíte říct: „nekouše“…

Autor: Petr81

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

13 nejhorších spolubydlících z pekla

Malá, ale naplno využitá bydlení. Geniálně zařízené příbytky!