Společný Valentýn. Existuje mnoho způsobů, jak druhému dát najevo své city. Co bude vyhovovat vám? Najděte se v našich tipech!

Je jen málo svátků, které by nám mohly zpestřit zimu, a proto bychom si měli každý z nich náležitě užít. Za chvíli tu bude Valentýn. Víte, jak ho náležitě oslavit? Hlavně neposlouchejte druhé a udělejte si to po svém! V našich tipech se určitě najdete!

Valentyn

Po letech Valentýn jako poprvé

Společný Valentýn. Jak ho oslavit tak, jako by to bylo poprvé? To je nelehký úkol. Víme. Jak to udělat, když se navzájem znáte tak dokonale, jak je to jen možné. Znáte důvěrně všechny anekdoty, které vaše partnerka vypráví, a milování už třeba dávno ztratilo ten pel neznámého. Zkuste si ale alespoň na jeden jediný den přivodit ztrátu paměti a dívejte se na svou partnerku tak, jako byste ji vůbec neznali. A třeba se to stane! Potkáte výjimečného člověka, snad se i znovu zamilujete a bude vám jasné, proč jste se s ní rozhodli strávit zbytek života… nemluvě o tom, že se určitě dobře pobavíte!

Něco pro romantiky

I takoví chlapi mezi námi jsou, ne že ne. A věřte, že existují věci, kterých je vždy jako šafránu a romantika patří mezi ně. Jistě, není mnoho romantického na představě společné koupele ve stísněné panelákové vaně; nikdo ale neříkal, že romantika nesmí být zábavná. Svíčky? Ano. Červené víno? Jistě. Květiny? Rozhodně. Nevtíravé parfémy? Ano. Tichá hudba? Určitě. Tohle všechno a ještě spousta dalších věcí je tím nejlepším způsobem, jak na letošní svátek zamilovaných nezapomenout do smrti smrťoucí. Láska musí být bezhlavá…

Pro milovníky dekadence 

I když se v průběhu roku naskytne spousta dalších příležitostí, snad nikdy jindy nebude vaší touze po svádění svítit větší zelená. Na svátek zamilovaných je dovoleno všechno – opravdu, všechno! Stejně jako na svatého Jana, kdy může každý najít poklad, se může zamilovaným lidem v půli nejkratšího měsíce v kalendáři splnit všechno, o čem zatím jen se zasněným úsměvem přemýšleli. Zvedněte stavidla své představivosti a nechte se zaplavit. Kdo ví, třeba se začnou dít nevídané věci!

Uvolněně se!

U nás v redakci máme jednu zásadu: K ničemu se rozhodně nenutit! Každou minutu si užívejte až do dna. Dělejte, co vás právě napadne, a dělejte to jeden pro druhého a pro oba najednou. Vy sami přece víte, co je pro vás nejkrásnější! Máte pocit, že je nejvyšší čas k tomu, abyste si spolu konečně zalyžovali v noci? Připadá vám jako nejlepší valentýnský plán objednávka stolu v nejdražší a nejlepší restauraci v okolí? Nebo vm udělá dobře dlouhá procházka, po které se rozehřejte svařákem se skořicí a hřebíčkem? Jděte do čehokoli – je to jen na vás!

Zkuste něco nového!

Stereotyp dokáže zabít i ten zdánlivě nejpevnější vztah a bude nejlepší, když se mu vyhnete při každé příležitosti. Představte si, že právě na svátek zamilovaných slaví váš společný život vstup do nového období – pak už si dokážete zvyknout na představu, že právě Valentýn je ideální pro to, aby se z brunetek staly blondýnky nebo aby se vousatý medvídek proměnil v hladce vyholeného elegána. Život je změna a. i když se někdy může zdát, že každá změna je vždycky k horšímu, ukažte celému světu výjimku!

Změňte místo

Není to poprvé a určitě naposledy, co doporučíme všem zamilovaným tři místa s nekonečným množstvím nádherné atmosféry. Je tu Praha, kterou nám všichni zamilovaní závidějí. Je tu Paříž, stará dáma nad Seinou; ta jako by s věkem krásněla čím dál víc. A pro ty teplomilnější doporučujeme skvělou šanci k procházkám mezi egyptskými pyramidami bez vraždeného vedra a zástupů dotěrných turistů. Nic na světě není věčné – jen pyramidy a láska. Využijte příležitosti tuhle pravdu zjistit na vlastní kůži!

Neomezujte se kalendářem

Připravte se na to, že se najdou samozřejmě lidé, kteří se vám budou snažit namluvit, že svatého Valentýna je jen čtrnáctého února a patnáctého už slaví jedině Jiřina. Pravda je ovšem taková, že zamilovaní mají svátek tak dlouho, dokud jsou zamilovaní. A v těch lepších případech ještě dlouho potom. Nenechte se omezovat tím, co stojí v kalendáři. Slavte klidně dál, ať si říká, kdo chce co chce… přece si nenecháte kazit zábavu kusem papíru! Jak ostatně říkal už klasik: „Čtyřiadvacet hodin může trvat jeden den – nebo také celý život.“

Sami mezi lidmi

Jen málo mužům se podaří ztroskotat na opuštěném ostrově, kde by trávili léta v ráji se svou krásnou Nedělí. Nedá se nic dělat – žijeme koneckonců ve státě s deseti miliony obyvatel a chvíle soukromí jsou čím dál vzácnější. Zamilovaným ale vždycky zbydou láskyplné pohledy, a ani držení za ruce jim nikdo nevezme. Když se to tak vezme, vynalézaví muži dokážou žít v osamění se svou ženou na pustém ostrově kdekoli – i kdyby to měl být ostrůvek tramvajové zastávky v pondělním odpoledni.

Oslavte to po svém

V první řadě odolejte nutkání k bezhlavému nakupování, vyhněte se všem „zaručeným“ nabídkám, obrovským slevám a cenově výhodným nákupům. Nejkrásnější vyznání lásky vám nezaručí největší srdce z marcipánu a opravdovou lásku stejně ještě nikdo nedokázal vyjádřit v karátech, eurech nebo korunách. Vždycky je nejdůležitější úmysl za tím, co dáváme. Zbytek není nic než obal – drahý nebo levnější, krásný nebo krásnější. Ani ten nejdražší šperk nedokáže říct „Miluji tě“ za nás, kdo jej dáváme…

Autor: RČ

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Očima mužů: Jak vnímáme ženské starosti? Co ženy řeší a co si o tom chlapi opravdu myslí?

Muži otevřeně o ženách: vlastnosti, které na ženách milujeme nejvíce