Spice Girls přišly kvůli koronaviru o 120 milionů

Na zpěváky, herce a další umělce dopadla opatření proti koronaviru opravdu tvrdě. Většina z nich neměla více než rok možnost veřejně vystupovat. A pokud nejde o opravdové hvězdy, příjem z autorských práv za nahrávky nebo filmy není nijak závratný.

spice girls

Skupina Spice Girls sice patří mezi hvězdy světového formátu, i pětice jejích členek však přišla o pořádný balík. V Anglii se hovoří o 4 milionech liber, tedy bezmála 120 milionech korun.

Znovuobnovená kapela ve složení Geri Hornerová, Victoria Beckham, Mel B, Mel C a Emma Buntonová už za sebou jedno turné má. V roce 2019 se z něho stala jedna z hlavních událostí roku.

Desetitisíce nostalgických fanoušků dorazilo zavzpomínat na hity svého mládí či dětství, a tak si každá ze zpěvaček odnesla téměř milion liber. Kdyby se jim podařilo uspořádat stejně úspěšnou koncertní šňůru i letos, tržby mohly být podobně vysoké.

Victoria Beckham vydělala neúčastí víc než ve svých firmách

A věřte nebo ne, zpěvačky peníze opravdu potřebují. Třeba módní firmy, které vlastní Victoria Beckham, které se pomalu ale jistě propadají do ztráty, potřebují další a další finanční injekce.

Beckham se sice posledního turné odmítla zúčastnit, i tak se však pro ni stalo doslova zlatým dolem. Bývalá zpěvačka a nynější podnikatelka má totiž stále ještě podíl na autorských právech, ale i na zboží, které se na koncertech prodávalo.

Navzdory tomu, že se Beckham koncertů neúčastnila, měla nárok na stejný podíl z jejich zisku, jako zbývající členky kapely. Prozrazují to účetní záznamy firmy Spice Girls Ltd., která kapelu zastupuje.

Pětice zpěvaček jsou přitom jediné akcionářky a jednatelky firmy, která ale aktuálně nevydělává. Musela totiž zaplatit zálohy na práce spjaté s novým turné, které se ale nakonec zatím neuskutečnilo. A zdá se, že se ještě hned tak neodehraje. Alespoň dokud nebude možné uspořádat akci pro desetitisíce účastníků.

FOTO: thesun.co.uk

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Victoria a David Beckham. Jaký je příběh jejich lásky?

Dívčí kapela Fifth Harmony. Konec další formace?