SOUTĚŽ: Vyhrajte lahev pravého panamského rumu značky Heffron

Vyhrajte 2x lahev pětiletého panamského rumu Heffron 5YO nebo lahev desetiletého panamského rumu Heffron 10YO.

rum heffron

Palírna U Zeleného stromu nabízí pravý rum značky Heffron, který v sobě skrývá to nejlepší ze slunné Panamy a přívětivé Hané. Značka vznikla na počest československých legionářů, kteří v první světové válce projevili neuvěřitelnou statečnost a odhodlání v boji za spravedlnost a svobodu Československa.

A odvaha legionářů se propisuje i do samotné výroby, která jde svou vlastní cestou a nabízí unikátní chuťové variace pravého rumu, jenž musí být vyroben výhradně z melasy, sirupu nebo šťávy z cukrové třtiny. Obsahovat musí minimálně 37,5 % alkoholu a nesmí být nadměrně doslazován.

Odvaha v každé kapce


Výrazný a zároveň velmi jemný pětiletý rum Heffron se vyznačuje výraznými dřevitými tóny doplněnými dozvuky tropického ovoce. Z Panamy putuje tento jantarový destilát do nejstarší palírny v Evropě v pečlivě vybraných sudech po americkém bourbonu. Ty mu díky pětiletému zrání propůjčují jedinečný charakter, který ocení především milovníci sušších chutí. Při svém putování tak následuje cestu stejnojmenné lodi Heffron, která po skončení první světové války vezla jako poslední československé legionáře domů do Evropy, a vzdává jim tím hold.

Soutěžní otázka

Při jaké teplotě probíhá fermentace melasy při výrobě rumu Heffron?

  1. 50 °C
  2. 32 °C
  3. 35 °C

Správnou odpověď pošlete spolu s Vaší doručovací adresou na email: soutez@prochlapy.cz . Do předmětu prosím uveďte „SOUTĚŽ HEFFRON“.

Soutěž probíhá do 31.12.2022. Následně vybereme 2 výherce na základě správné odpovědi a uvedení úplné adresy. Vyhrazujeme si právo na úpravy či úplné zrušení soutěže.

Správnou odpověď najdete na www.rumheffron.cz, kde naleznete také příběh značky.