SOUTĚŽ: Jaké potíže hrozí mužům a jak jim lze předejít?

Rakovina prostaty nebo varlat, zvětšená předstojná žláza, erektilní dysfunkce či mužský přechod… Pány ohrožuje celá řada zdravotních potíží, přesto mužské zdraví zůstává stále pro řadu lidí tabuizovaným tématem…

muž

Zdraví každého muže je běžně ohrožováno různými okolními vlivy. Výskyt obávané rakoviny prostaty v celosvětovém měřítku stále roste, a tento trend kopíruje i Česká republika, kde je ročně diagnostikováno více než 7000 nových případů. Díky pokrokům medicíny se však snižuje procento úmrtnosti; většina pacientů i po pěti letech od stanovení diagnózy žije. Svůj podíl na tom má také včasné odhalení, které zlepšuje prognózu pacientů. I přesto jich však umírá v průměru 1400 za rok. Zatímco riziko rakoviny prostaty roste s věkem, rakovina varlat se naopak nejčastěji objevuje u mladých mužů od 20 do 40 let. Důležité je proto každý měsíc pravidelné samovyšetření varlat, které může odhalit jakékoliv změny tvaru, velikosti, nárůst bulky či změny na kůži. I zde platí, že čím dříve je problém odhalen, tím je vyšší šance na uzdravení.

S věkem se zvětšuje prostata a způsobuje problémy

Muže ovšem neohrožuje pouze rakovina, ale mohou se potýkat i s řadou jiných zdravotních problémů. S věkem se zvětšuje předstojná žláza neboli prostata, utlačuje močovou trubici a způsobuje řadu nepříjemných symptomů. „Symptomy dělíme na iritativní, způsobující častější nucení na močení, a obstruktivní, kdy muž má slabší mikční proud a musí při močení tlačit. Jestliže se objeví tyto obtíže, je vhodné dojít k urologovi na vyšetření. Příznaky mohou být prvotním signálem vážnějšího onemocnění, kupříkladu nádoru močového měchýře,“ varuje MUDr. Klemenc.

Erekce už není jako dřív…

Zároveň s postupujícím věkem u mužů často přichází obtíže s libidem a erekcí. „Je vždy nezbytné provést klinické vyšetření a krevní odběr PSA doplnit i o odběr testosteronu a hladiny glykemie, jelikož diabetes má často jako komplikující symptom erektilní dysfunkci. Nízká hladina testosteronu signalizuje tzv. mužský přechod. Ten léčíme spolu endokrinologem, doplňujeme preparáty s obsahem testosteronu. V prvotních stavech však tyto hodnoty nebývají patologické. Často stačí uklidnit pacienta a doporučit vhodný doplněk stravy obsahující ověřenou bylinu,“ radí urolog.

Přírodní prostředky podporují mužské zdraví

Mezi přírodní prostředky, které mohou zlepšovat potenci, se podle doktora Klemence řadí například Lepidium Meyenii (maca), známá od dob Inků jako bylina posilující potenci, vitalitu a libido. Dále je to Eleuterococcus Senticocus (sibiřský ženšen neboli čertův kořen), jedná se také o takzvaný adaptogen, normalizující fyziologický cyklus organismu. Při potížích s prostatou zase pomáhají tyto extrakty: Pygeum Africanum (slivoň africká), která inhibuje účinky růstových faktorů a blokuje zvětšování prostaty, Serenoa Repens (trpasličí palma, saw palmetto), blokující přeměnu testosteronu na jeho aktivnější formu dihydrotestosteron. Dále se jedná o Epilobium Parviflorum (vrbovku malokvětou), Urticu dioicu (kopřivu dvoudomou) či cucurbitu pepo (olej z dýně). „Výše zmiňované extrakty bylin můžu s klidným svědomím doporučit i jako prevenci,“ dodává MUDr. Klemenc. Na trhu lze najít různé prostředky, obsahující uvedené přírodní extrakty – patří mezi ně například Cemio Red3, kombinující účinky slivoně africké, macy peruánské, sibiřského ženšenu a dalších bylin, podporujících mužské zdraví a kondici.

Slivoň africká: „Švestka“, která prospívá mužskému zdraví

Ačkoliv by se to podle názvu mohlo zdát, slivoň africká se běžné švestce, která roste na českých zahradách, příliš nepodobá. Tento tropický strom má dlouhé tuhé listy a tmavě hnědou kůru, jejíž příznivé účinky se prokázaly zejména v oblasti mužského zdraví. Latinské jméno tropické dřeviny, dorůstající výšky kolem 30 metrů, zní Prunus africana, někdy se též užívá starší název Pygeum africanum. Jak druhový název napovídá, původ má rostlina v horských oblastech jižní Afriky. Více pozornosti, než červené kulaté plody, budí ovšem kůra stromu. Domorodci ji používali jako podpůrný prostředek při malárii, horečce či zánětlivých onemocněních. A příznivě působí i při problémech s močovým měchýřem a také prostatou. Lékaři ji využívali i ve staré Mezopotámii, dva tisíce let před naším letopočtem.

RED3 nabízí komplexní péči o mužské zdraví v jedné kapsli

Muži o intimních potížích neradi mluví, proto jsou to právě jejich ženy, které je nejčastěji přesvědčí k návštěvě urologa, když začnou mít problémy se zbytnělou prostatou. Není přitom zač se stydět – potíže jako je časté močení (a to i v noci), slábnoucí či přerušovaný proud moči nebo urgence na močení postihují přibližně 40 % mužů po padesátce. Problémy způsobuje benigní hyperplazie prostaty (BHP), což je jedno z nejčastějších nezhoubných bujení u mužů, které zároveň úzce souvisí i s potencí. Podle studií více než 50 % mužů při BHP ztrácí chuť na sex nebo mají problémy s erekcí a 38 % i s ejakulací. Důležité je ovšem nestrkat před zdravotními neduhy hlavu do písku, ale postavit se jim čelem, než se začnou obtíže stupňovat. Proto je žádoucí pomoci organismu vhodnými prostředky, mezi něž patří i potravinové doplňky s prospěšnými přírodními látkami. Řešení představuje přípravek RED3, který podporuje zdraví prostaty, má příznivý vliv na potenci a zároveň mužům dodává vitalitu. Základní účinnou složkou doplňku stravy je slivoň africká, působící příznivě na prostatu a přispívající k normální funkci močového měchýře a dolních močových cest. Dále produkt obsahuje řeřichu peruánskou, které se též říká maca. Ta podporuje sexuální zdraví mužů a jejich fyzickou kondici, má pozitivní vliv na plodnost i vytrvalost. Dalšími důležitými složkami jsou sibiřský ženšen, len setý, kustovnice čínská, gumojilm jilmový a sója. Kombinace všech těchto látek dodává mužům vitalitu a opět jim navrací sebevědomí a chuť do života.

Doplněk stravy RED3 – ideální volba pro každého akčního muže!

Cemio RED3 zakoupíte v lékárně nebo na www.red3.cz

Soutěž o roční kůru pečující o mužské zdraví

Vyhrajte balíček kůry na celý rok zcela zdarma! Stačí vyplnit formulář níže a odpovědět správně na soutěžní otázku a můžete vyhrát celkem 4 balení produktu RED3 třeba právě vy! Soutěž trvá do 15.3. 2021.

SOUTĚŽ UKONČENA