Co nesmí chybět na pánské letní zahradní party?

Teď doba setkávání s přáteli zrovna nepřeje, to ale neznamená, že nemůžeme začít plánovat setkání na léto. To už snad bude situace lepší a my si konečně užijeme pořádnou letní zahradní party! Ta se rozhodně neobejde bez grilovačky a řádně vychlazeného zlatavého moku.

párty

Kdo má vlastní zahradu, ten má zčásti vyhráno. Má vyřešené místo, kde se s přáteli sejde. Jenže to nestačí. Je třeba zajistit sezení, něco dobrého k jídlu a pití. Pojďme se podívat na to, jaké jsou předpoklady pro uskutečnění party s přáteli.

Zaostřeno na výběr grilu

Když už je party na zahradě, tak se tak nějak počítá s tím, že pohoštění připravíte na grilu před zraky svých hostů. Maličký gril vám asi stačit nebude, pro toho, kdo podobné sešlosti pořádá pravidelně, se vyplatí sáhnout po nějakém pořádném grilu. Vybírat můžete mezi:

  • Grilem na dřevěné uhlí, pro který je typická nezaměnitelná chuť a vůně masa. Sice to není úplně ta nejzdravější varianta, ale ta chuť… Grily na dřevěné uhlí navíc nabízí nekonečné možnosti využití a jejich provoz není nákladný.
  • Plynovým grilem, který ocení hlavně milovníci zdravé přípravy jídla. Nesmíte se ale bát manipulace s propan-butanovými lahvemi. Odměnou za statečnost bude gril, který vám bude sloužit dlouhou dobu a vy se stanete králem grilu.
  • Lávovým grilem, jehož předností je rychlé rozpalování a stálá teplota lávových kamenů, maximální pohodlí při grilování a samočistící schopnosti.
  • Milovníci táboráků by zaplesali nad přenosným zahradním ohništěm.

Náš tip: Ke grilu si pořiďte i příslušenství v podobě kvalitního grilovacího náčiní, speciálních roštů apod.

Včas si zajistěte i výčepní zařízení

Čím zapít grilované maso, klobásu, sýr? Dámy možná dají přednost vínu, rozhodně je k tomu účelu nejlepší dobře vychlazené a čerstvě načepované pivo s pěnou. Jak ho docílit bez toho, abyste v těsném sousedství měli hospůdku? Pořiďte si výčepní zařízení.

Náš tip: Na trhu najdete levnější i dražší výčepy, jen podle ceny se ale neorientujte. Mnohem důležitější je zamyslet se třeba nad tím, zda si vystačíte s výčepem bez kompresoru, nebo budete potřebovat to s kompresorem.

Bez točeného piva jako by zahradní party ani nebyla!

Jak usadit na party co nejvíce lidí?

Když je řeč o pořádné party, tak je asi jasné, že se vás sejde docela dost. Kam všechny usadit, aby nemuseli stát, měli si kam postavit skleničku s pitím a talířek s jídlem? Vsaďte na pivní sety! Jaké jsou jejich další přednosti kromě toho, že si k nim sedne hodně lidí?

  • Jsou skladné.
  • Na trhu jsou k mání v mnoha různých rozměrech, vyberete si přesně dle svých potřeb.
  • Když se stane nehoda, stačí si sehnat vhodný náhradní díl.
  • Poslouží vám při mnoha příležitostech, v případě potřeby je klidně postavíte i doma.

Náš tip: Velikost pivního setu vybírejte s ohledem na volný prostor a taky proto, aby hosté měli dostatek prostoru pro pohodlnou konzumací jídla.