Smrtonosná past se vrátí – na začátek všeho!

Fanoušci akční klasiky o boji s teroristy určitě zajásají. Smrtonosná past se vrací s šestým pokračováním, a opět se tak dočkáme hrdinného detektiva Johna McClanea, který nikdy nešetřil náboji, auty nebo peprnými hláškami. Nedílná tvář Bruce Willise, který nás provázel dosavadními pěti díly, však možná nebude k vidění tak moc, jak by si fanouškové přáli.

V roce 1988 se nám detektiv McClane hraný Brucem Willisem představil poprvé. Rozvedený detektiv a otec dvou dětí se rozhodl na Štědrý den strávit čas právě se svoji rozdělenou rodinou, a už tak dost vyhrocenou situaci ještě zkomplikovalo loupežné přepadení osudového pracoviště jeho ženy, ze které se rázem stává rukojmí. Takové je perfektní uvedení hlavního hrdiny na scénu, jenž svoji popularitou zavdalo i dalším čtyřem pokračováním.

Dozvíme se, proč je John McClane taková pruda

Nyní dostal režisér čtvrtého dílu, Len Wiseman, do rukou i šesté pokračování, které se ovšem rozhodl pojmout trochu jinak. Jemu samotnému se totiž uvedení hlavního hrdiny v roce 1988 nezdá tak úplně perfektní. Podle jeho vlastních slov je McClane už v době jeho nástupu do boje s teroristy zatížený hodně břemeny. Kapitán jeho okrsku v New Yorku ho nesnáší, manželka se po rozvodu i s dětmi odstěhovala do Los Angeles, a nikdo vlastně neví proč. Wiseman by chtěl zrovna takové věci poodkrýt, a proto se rozhodl dát šestému dílu Smrtonosné pasti podtitul Year One. Přenese nás tak zpátky v čase do novoroční noci 1987, kde se detektivovi o něco víc podíváme na zoubek jeho trápení.

Podíváme se mnohem dál

Podíváme se mnohem dál

Willis si začátky svého hrdiny ale nestřihne

S tím jde ale ruku v ruce skrytý problém pro fanoušky nezaměnitelné tváře Bruce Willise. Jelikož se vrátíme v čase o 30 let, kde se budeme dívat do očí mnohem mladší verze Johna McClanea, souběžně s tím to budou oči mnohem mladšího herce, tudíž ne ty Willisovi. Všichni se už tedy můžou rovnou smířit s tím, že oblíbený herecs nebude filmem provázet od začátku do konce. Studio 20Th Century Fox naštěstí nemá v plánu herce úplně odkopnout, protože to by byla jistojistá sebevražda nadcházejícího projektu. Namísto toho dostane pokračování podobu hybrida prequelu a sequelu série. Tudíž půjde o dějovou linii ohraničenou současností s Willisem, do které následně zapadne retrospektivní pohled na začátky hrdiny s tváří jiného, mladšího herce. Proti vlně odporu toho, že Bruce si zahraje víceméně jenom v úvodní a závěrové scéně, studio uvedlo, že herec bude ve filmu zapletený mnohem víc.  

Len Wiseman nepostaví Willise stranou

Len Wiseman nepostaví Willise stranou

Tolik k prozatímnímu obrazu ohlášeného snímku. Len Wiseman se vrátí do zajetých a tolik oblíbených kolejí akční klasiky, ze kterých nejvíce vykolejil zrovna poslední díl v roce 2013. Nicméně všechno něco stojí, a tak se můžeme jenom obávat, koho vůbec do Year One režisér za mladou verzi detektiva obsadí, a jakým způsobem a hlavně v jakém množství se dočkáme oblíbené tváře Bruce Willise.

Ani detektivův syn nezachránil fiasko posledního dílu

Ani detektivův syn nezachránil fiasko posledního dílu

Koho byste obsadili do role McClanovi mladší verze?

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Rambo v televizi? Neuvěřitelné se stane skutečností!

Další úmrtí. Profesor Severus Snape čaruje už jen v nebi.