Rambo v televizi? Neuvěřitelné se stane skutečností!

Nejedna filmová série se pomalu přesouvá na televizní obrazovky. Ale že to potká i krvelačného Ramba, to jsme nečekali! Chcete vědět víc? Rambo bude v telce…

O Sylvestru Stallonem slýcháme poslední dobou často. Ať už se jedná o úspěšné resuscitace jeho nejslavnějších rolí jako Rocky či Rambo, nebo o jeho vlastní nářezové sérii Expendables, tenhle filmový drsňák ani před sedmdesátkou nepolevuje. Momentálně exceluje v boxerském dramatu Creed, který za oceánem sbírá jednu pochvalu za druhou. V něm si zopakoval svou roli Rockyho Balboy, tentokrát však jako mentor mladého talentovaného boxera. A někteří kritici dokonce mluví o oscarových ambicích, což by pro další projekty populárního Slye byla ta nejlepší reklama.

Další plány se slavnou postavou?

Nedávno jsme psali o jeho plánech na pátý díl Ramba, který by s podtitulem Last Blood měl znamenat zakončení celé série. Alespoň pro tuhle chvíli ale z natáčení sešlo, Stallone se totiž domluvil na jiném oživení své slavné postavy – v televizi. Konkrétně v produkci společnosti Fox, která také připravuje televizní adaptace dalších klasických akčňáků jako Za nepřátelskou linií nebo Smrtonosná zbraň. Pro postavu Johna Ramba to nebude televizní premiéra, i když pro Stalloneho ano. Jak to? V roce 1986, tedy na vrcholu popularity rambovské série, se totiž objevil animovaný seriál! Kvůli kolísavé (no, spíš nízké) kvalitě a násilnému obsahu se dlouhé historie nedočkal a ještě před koncem roku byl zrušen. Ale schválně se mrkněte na první díl, ať na vás dýchne alespoň atmosféra osmdesátkové grafiky a animovaného násilí:

https://www.youtube.com/watch?v=l3xDL0_ZYNw

Pochybná zápletka

A o čem televizní verze bude? Tady na každého pravověrného fandu čeká trochu nemilá zpráva. Hlavní zápletkou bude vztah Johna Ramba se svým synem jménem J. R., bývalým mariňákem. Nedočkáme se tak dalších a dalších Rambových dobrodružství, při nichž jedinečným a značně krvavým způsobem zlikviduje davy nepřátel, ale spíše to vypadá na rodinné drama, možná i nějaký ten výcvik a hlavně symbolické předání masakrózní pochodně z otce na syna. Detaily se drží pod pokličkou a čert ví, jestli o nich má Sly s producenty vůbec jasno. Scénář ale bude psát Jeb Stuart, což nás alespoň trochu uklidňuje. Tenhle filuta totiž napsal třeba Smrtonosnou past nebo Uprchlíka, a přestože jsou tyhle kousky už hodně fousaté, měl by být scénář v dobrých rukou.

Máme se bát?

Největším tahákem má být samozřejmě přítomnost akční legendy Stalloneho. Ten se bude určitě podílet jako producent, možná si i některé díly bude režírovat. Ale stále se spekuluje, jestli ho uvidíme i před kamerou. Pravděpodobně ano, protože jednak by seriál bez něj nikoho nezajímal a byl by to pořádný trapas, kdyby starého Ramba hrál někdo jiný. Natáčet by se mělo začít v nejbližších měsících a první díly by se mohly objevit už příští rok na podzim, se začátkem další seriálové sezóny. Tak nezbývá než doufat, že všechno klapne a porci smůly už si tenhle projekt, o němž se dva roky jenom mluví, vybral.

Jak se na něj těšíte? Viděli byste radši poslední film? Napište nám pod článek!

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Na čem teď pracují akční legendy?

24 kreslených postav, které mají své skutečné dvojníky