Slovník BDSM pro zkušené i nezkušené fajnšmekry

Rádi si užíváte v sexu, když vás někdo trestá? Nebo byste to chtěli zkusit? Pak se vám jistě bude hodit slovník pojmů BDSM. Určitě to vyjasní komunikaci i to, co od své dominy očekáváte.

Dnes už v sexu pravidla moc neexistují. Pokud tedy nechceme zacházet až do extrémů. A to nechceme!

Přesto některé uznávané praktiky svá jistá vymezení mají. BDSM je toho důkazem. Co vlastně BDSM znamená? Jde o zkratku slov označujících její přesnou definici. Ta zní:

B, D – bondage a disciplína

D, S – dominace a submitivita

S, M – sadismus a masochismus

Svazování a svazování

Chceteli lajcky řečeno jde o svazování během pohlavního styku s pomocí nejrůznějších prostředků jako jsou šátky, pouta či provazy.

Součástí aktu jsou hry, při nichž jsou role rozděleny na dominující a submisivní a zahrnují nejen jemné, ale i tvrdší způsoby zacházení, tělesné tresty a práskání bičíkem a důtkami.

Pokud se nevyznáte v názvosloví, čtěte dále. Seřadili jsme vám pojmy podle abecedy.

Ještě pár zajímavostí na úvod

Nejznámější výprask

Asi nejznámější výprask ve starověku dostala kolem roku 60 n.l. keltská královna Boadicea. Ta se po smrti svého manžela odmítla podřídit římskému právu v otázce dědictví. Za to jí nechal římský správce Decianus Catus veřejně zbičovat.

Vyžadování poslušnosti

Bití bylo odjakživa jak prostředkem k vynucení poslušnosti, tak i trestem za provinění méně závažná, než byly hrdelní zločiny. Výprask byl v dávných dobách běžným trestem a mrskání otrokyň nebylo nic nenormálního.

Jelikož majitelem těla i šatů otrokyně byl zpravidla její pán, byly otrokyně bity nahé, aby bič oblečení neponičil. Dělo se takvětšinou přede všemi jako odstrašující příklad pro ostatní.

Pán domu měl také právo trestat všechny členy své rodiny. A tak, když to uznal za vhodné, dostala často výprask i jeho žena, dcery, snachy i další příbuzní. Důvodem k výprasku byla krádež, neposlušnost nebo nevěra.

Malý slovník základních pojmů BDSM. Co můžete v salonu čekat?

Ageplay

Jde o jistou formu hry, ve které dospělý člověk přebírá roli dítěte. V BDSM nic neobvyklého, dokonce spíše častého. Dětské scénáře se často používají při fetish a spankingu.

Ballbusting

Můžete najít i pod zkratkou CBT. Jak napovídá přesný překlad z angličtiny – cock and ball torture – je to mučení a bití genitálií mužů.

Bastinádo

Pro fajnšmekry přes nohy. Jedná se o bytí přes chodidla.

Bondage

Bondáž je úplně klasický pojem v BDSM. Je to nejrozšířenější praktika. Erotické svazování spočívá v omezení pohyblivosti (submisivního) partnera.

Breathplay

Zajímavá praktika, díky které dochází k ovládání dechu.  Laicky řečeno jde o regulaci dýchání nebo také hrátky s dechem. Jedná se o fetish praktiku, kdy se různými způsoby omezuje nebo úplně zabraňuje přísunu vzduchu za účelem erotické stimulace.

CB (chastity belts)

Jde o praktiku, při které pás cudnosti zabraňuje „otrokovi“, aby vyvrcholil. Používají se i takové pásy, které zabrání i v erekci. Jen vaše Madam rozhodne, jak to bude a jak se hra dohraje.

CBT (cock and ball torture)

Tahle praktika se zaměřuje na pánské genitálie. Využívá se přitom vosk, led, bičování, zatěžování předměty apod.

Dildo training

Při téhle hře se muži zavádí do konečníku vibrátor nebo připínací penis.

Dogplay

Je praktikou BDSM, kde jde o jednu z  možností tzv. „roleplay“, hra na něco … v tomto případě snaha zúčastněných se stylizovat chováním do role psa a jeho pána.

Elektroplay

Poměrně známá praktika, při které dochází k elektrostimulaci. Využívá dráždivých účinků elektrického proudu. Je to bezpečné, nemějte strach.

Facesitting

Facesitting je z angličtiny přeloženo jako sezení na obličeji. Jeden z partnerů (většinou domina) sedí na obličeji druhého. Používá se běžně i fetish sezení, kdy sedící Madam má na sobě kožený oblek, latex nebo silonky.

Feminization

Tahle praktika má psychický charakter. Spočívá v podstatě v ponižovaní muže tím, že z něho domina dělá ženu. Představte si třeba nucené oblékání, líčení, určité chování apod. Účelem je prohloubení submisivity muže.

Fetish

Fetish je praktika zaměřená na určité druhy předmětů. Nejčastěji jde o spodní prádlo, obuv, silonky, kůže apod. nebo také části těla.

FootFetish

Tady je to asi jasné. Footfetish je praktika při které se uctívají nohy, buď bosé, v silonkách či botách.

Fornifilia

Tohle je zajímavé. Při téhle praktice slouží účastněné osoby jako nábytek, např. křeslo, židle, apod., Fornifilia se řadí mezi bondage praktiky.

Heel torture

Který muž by neměl rád podpadky že? Tady se ale jedná o mučení jehlovými podpatky. Bývá součástí tzv. tramplingu. Viz. níže.

Highheel trampling

Jestli máte rádi, když se vám partnerka projde po těle, je to něco pro vás. Při téhle praktice se po nahém těle chodí v botách na jehlových podpatcích. Tak co, líbí?

House boy

House boy je vlastně domácí sluha. Jestli vám nestačí domácí cvrkot a toužíte si vyzkoušet tohle společně se sekýrováním sexy paničky, no problém. Čeká vás výcvik všech domácích prací.

Malemaid

Rádi si zkoušíte ženské oblečení? Tahle praktika spočívá v tom, že jste oblečený do dámského prádla a přebíráte roli služebné. A pěkně se musíte postarat o svoji paní se vším, co k tomu patří.

Milking

Je ejakulace bez orgasmu, způsobená masáží prostaty.

Nipple torture

Neboli mučení prsních bradavek. Nejen rukou, ale spíše kolíky, skřipcem nebo speciálním závažím…

Ponyplay

Je obdobné jako dogplay. Budete ale hrát koně, ne psa.

POT

Převedeno do angličtiny post orgasm torture. Přeloženo tedy jako mučení opakovanými a řízenými orgasmy. To může být mazec.

Teabagging

Jde o přikládání varlat na obličej a nebo do úst ženy. Tohle určitě bolet nebude. Tak trochu jiný orální sex.

Scrotching

Máte rádi škrábání? Tak tohle se vám určitě zalíbí. Jen tady se trochu víc tlačí nehty na kůži. Někdy až do krve.

Spanking

Spanking je anglický výraz pro výprask provázený v rámci erotické hry. Je to metoda řádné součásti sadomasochistických sexuálních praktik.

Switch

Tak se nazývá osoba, která je schopna podle situace fungovat jak v dominantní, tak submisivní roli. Není vyhraněná.

T/D (teasing/denial)

Tohle je dost účinná praktika, která spočívá v sexuální stimulaci otroka, kterému se ovšem odepře vyvrcholení.

Trampling

Trampling je v překladu šlapání. Domina po vás jednoduše dupe ostošest. Můžete si vybrat, jestli to bude bosýma nohama nebo v rajcovních punčochách. Nemá za úkol pouze působit bolest, ale i přinášet psychické ponížení.

Tickling

Je libo polechtat? Tickling je vlastně mučení submisiva lechtáním.

Urethal play

Hrátky s močovými vývody těla podřízené osoby. Používá se zpravidla metoda cévkování apod. V BDSM si na to potrpí.

Wax play

Tohle jsou zase hrátky spočívající v polévání horkým voskem po těle.

Whipping

Bičování je vedle footfetish naprosto klasickou praktikou, která vystihuje podstatu D/s vztahu. Záleží na intenzitě, jestli bude jen symbolickou záležitostí či ne.

Tak co, už jste se zorientovali? Pokud chcete něco z toho zkusit, zavítejte na www.bezpasaka.cz, kde si v sekci BDSM vyberete tu správnou Dominu dle vašeho vkusu a apetitu, i podle toho, kde se zrovna nacházíte.

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Erotické masáže: rádce pro začátečníky. Zorientujte se v názvosloví a pravidlech

Dějiny prostituce a eskort servisu. Co všechno jste nevěděli o nejstarším řemesle?