Moderní námluvy: jak poznat, že žena, kterou jste potkali, je ta pravá na sex nebo na vztah?

Není třeba tolik krásná, ale něco v sobě jednoduše má? Tápete, zda by stálo za to si s ní cokoli začít? Jak bezpečně poznáte už z první schůzky, že je ta pravá pro život nebo na sex? Lidé hledají záludnosti, ale odborníci tvrdí, že princip je velmi jednoduchý. Řiďte se jím a budete mít hned jasno.

Nejprodávanější autor NYTimes Mark Manson navrhnul jednoduchý test: Fuck Yes or No. Použít by se přitom měl v případě, kdy tápete, jestli si s ženou na baru, ve fitness centru, v obchodě nebo kdekoli jinde začít.

První námluvy. Stojí za to? Má cenu se snažit?

A jak se vlastně pozná, že to mezi vámi jiskří? Jestli si myslíte, že obě strany musí být naprosto nadšené tím, že se navzájem viděly, je to trochu jinak. Mansonův systém je cíleně jednoduchý a přímočarý. Tedy nekomplikovaný a jasný. Ženu si prohlédnete a tak nějak cítíte, že vás k ní něco táhne. Fyzická přitažlivost? Nutně to tak nemusí být.

Neřešíte fyzické nedostatky. Zajímají vás jiné věci

„Ta žena nemusí být nejkrásnější bytost, jakou jste kdy viděli. Nemusí vypadat lépe než vaše bývalá. Ve skutečnosti záleží na emocionálním spojení,“ popisuje odborník s tím, že systém Fuck Yes or No je opřen o to, že i když vidíte spoustu fyzických nedostatků, neřešíte je. Najednou vás totiž zajímají naprosto jiné věci. A to je ta cesta k odpovědi. Manson je přesvědčený, že to funguje. Pokud tedy nejste nadšení a „zapojení“, bez ohledu na atraktivitu ženy, kterou jste potkali, a to hned od začátku, je něco špatně. No a co dál?

Rozhovor plyne přirozeně nebo je křečovitý

Rozhovor mezi vámi dvěma po pár minutách a počáteční rozpačitosti by měl volněji proudit. Je to důležité zvlášť v případě, kdy přemýšlíte o dlouhodobém vztahu. Podle Mansona je to s tou správnou osobou prostě tak nějak přirozenější.

Těšíte se na její zprávy?

Máte nějaké věci společné, jeden druhého posloucháte, probíhá oční kontakt a vy máte chuť dotyčnou opětovně vidět, nebo si s ní psát. A tím se dostáváme k další bodu. Jakmile se na zprávy od ní, tedy té, která vám dala číslo, těšíte, a přijdou vám vzrušující, nebo si dáte práci s vymýšlením odpovědí, vaše podvědomí jasně vede vaše nadšení. Mohla by to být ona…Máte přirozeně strach, že se něco náhle pokazí.

Chce s vámi spát? Usměje se vašemu vtípku

Víte, jak nejjednodušeji poznáte, že i jí pomalu, ale jistě sexuálně přitahujete? To si jen tak dovolíte malý vtípek, nebo jí pochválíte tričko, a ona se usměje. Alespoň trošku. Tím se potvrdí již dávno dané: máte do toho jít, ta žena je vaše. Buď přitlačíte na pilu, nebo se s ní rozloučíte a zaútočíte druhý nebo jiný den. A tady přichází další klíčový mezník.

Přemýšlíte, co bude druhý den ráno?

Dojdete domů a přemýšlíte o tom, co vás čeká druhý den ráno? Pak se vás podvědomí ještě snaží přesvědčit, že všechno před tím byla komedie, která za to nestojí. I tohle se může stát. Takže ano či ne? Jít do toho nebo nejít?

Kdy nemá cenu ztrácet čas

„Jste jediní, kdo na to může odpovědět. Ať už ale hledáte příležitostný sex nebo dlouhodobý vztah, stačí si ujasnit, zda vás myšlenka na ni vzrušuje nebo dokonce zneklidňuje. Pokud tomu tak není ani po druhé či třetí schůzce, nemá cenu ztrácet čas,“ uzavírá spisovatel.

Jak poznáte, že už je na vás připravená?

Dovolíme si na závěr ještě jednu radu. Víte, že mezi tajná znamení prozrazující, že už je na vás zralá, patří měnící se barvy ve tváři nebo hlazení krku? Také se může často dotýkat svých úst a rtů, uhlazovat si sukni, aby vynikly boky. Téhle můžete klidně dát, po čem touží. Jste to totiž vy!

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Věci a hlavně skutky, kterými zaručeně udělá muž ženě radost

Muži otevřeně o ženách: vlastnosti, které na ženách milujeme nejvíce