SLOVAN – SPARTA? SLOVO OSTUDA DOSTALO NOVÝ ROZMĚR!

Derby. Událost. Svátek. Zapomeňte, konala se hlavně ostuda!

Slovan a Sparta

HISTORIE

Ne, nemůže být větší federální derby než Bratislava vs. Praha! 22 let se taková událost nekonala. Až čtvrteční střetnutí na půdě Evropské ligy mělo dát vzpomenout na letitou sousedskou řevnivost z dob nedávno minulých. A také dalo! Ovšem ve zcela nesportovních souvislostech!

ZÁPAS

Sparta Praha zavítala na hřiště Slovanu Bratislava v rámci třetího kola Evropské ligy (rozumějte béčkovou ligu pro mouly, kteří nejsou s to se dostat do Ligy mistrů – jak Slovan, tak Sparta shořeli v předkole soutěže). Smutné pro fotbal obou zemí, přesto svátek pro fanoušky. Jenže!

PRŮBĚH

Na předpotopním stadionu Slovanu se takřka celý první poločas dělo velké nic. Jakýkoliv alespoň trošku fotbal znemožňoval terén jak vystřižený z krtečka! S fotbalem jen málo společného, ale přesto 22 chlapů alespoň kopalo do balónu. Tedy až do 42. minuty zápasu!

ŠOK

V té se totiž začaly dít věci, které jsou fakt jen pro chlapy! Skupina dutohlavců z OBOU stran si totiž řekla, že kopáním do míče se federální spory urovnají jen těžko. A tak došlo na pěsti. Nehodláme řešit, kdo začal, nebo kdo za to může, ale říkáme FUJ! Zápas byl na víc než půl hodiny přerušen, protože chuligáni doslova vyštvali obyčejné diváky z hlediště na hřiště. A slovenská policie měla očividně dost času na to, aby začala vůbec něco řešit. Z ostudy kabát, škraloup na jinak bezproblémovém sousedství Čecha se Slovákem!

ŘEŠENÍ

Po víc jak půlhodinovém přerušení dospěla UEFA k závěru, aby byl zápas dohrán. Sparta se s netypickou přestávkou vyrovnala o třídu lépe a zvítězila na hřišti soupeře přesvědčivě 0:3. Víc než export tří bodů do Prahy se však za celým zápasem táhne odér amatérismu a federální ostudy! A to oba soupeře čeká ještě odveta v Praze na Letné. A schválně: Půjdete se po téhle zkušenosti podívat? Přeruší se utkání i v Praze? Fotbal je lidová zábava, ale po pravdě?

Bavili jste se? My moc ne!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Proč milujeme fotbal víc než ženský

Formule 1. Rakve na kolech, ale zábava!