LUXUS! MARTIN ŠONKA POPRVÉ „NA BEDNĚ“ RED BULL AIR RACE!

Red Bull Air Race. Perfektní podívaná. S českou účastí. A Martin Šonka rozhodně není do počtu! Oč běží?

Red Bull air race

RED BULL AIR RACE

Red Bull Air Race není nic menšího než formule 1 leteckých akrobatů. Seriál závodů založila společnost Red Bull v roce 2003. V posledních třech letech měl však seriál pauzu kvůli nedostatku financí. A tak se piloti mezi nafukovací pylony vrátili až v letošním roce!

MARTIN ŠONKA

Už v roce 2010 nakoukl do seriálu i český pilot Martin Šonka, který je krom letecké akrobacie také vojenským pilotem Vzdušných sil armády ČR. Několikanásobný mistr ČR v letecké akrobacii byl vždy považován za mimořádně talentovaného pilota,a tak je jeho účast v prestižním seriálu Red Bull Air Race jen logickým oceněním jeho mimořádných schopností!

SPIELBERG

Naplno však mohla jeho hvězda zazářit v posledním závodě letošní sezony v rakouském Spielbergu na závodním okruhu (kde se mimo jiné jezdí i závod formule 1) Red Bull Ring. Šonka si totiž připsal svou historicky první účast na stupních vítězů, když obsadil konečné třetí místo. Čert vem chybu, která ho stála ještě lepší umístění! Stejnou (průlet mezi pylony v nesprávné poloze) udělala i domácí hvězda Hannes Arch a Šonka tak mohl slavit svou historicky první bednu!

ŠAMPIONÁT

Mistrem světa se pro rok 2014 stal britský pilot Nigel Lamb před Hannesem Archem a dalším Britem Paulem Bonhommem. Martin Šonka obsadil konečné osmé místo. V seriálu o jehož marketing se stará další Čech, Pavel Turek, tak bude chtít v příští sezoně jistě své umístění vylepšit! A my mu držíme palce! Vy snad ne?

Jak se vám zamlouvá Red Bull Air Race nám pište do komentářů!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Ferrari, králové na 4 kolech

Slovan – Sparta: slovo ostuda dostalo nový rozměr