Jachta je nuda! Slavní si radši pořizují vlastní soukromý ostrov

Když se vám finančně daří, můžete si pořídit nové auto, veterána nebo třeba barák na slavné adrese. No a když se vám setsakramentsky finančně dobře daří, pořídíte si soukromý ostrov. Kdo si letošní dovču může užít ve svém soukromém ráji?

Ostrov

Jachta je nuda, radši soukromý ostrov

Hollywoodské hvězdy a majitelé prestižních oděvních značek si často nechávají pořídit třeba luxusní jachtu. S ní se pak mohou jezdit pochlubit třeba na Francouzskou riviéru, která je obzvláště oblíbená mezi bohatými potomky smetánky. Když už ale i tato kratochvíle omrzí, nezbývá než si pořídit třeba pod vánoční stromek něco skutečně neotřelého. Co soukromý ostrov?

Mít vlastní soukromý ostrov se totiž nepoštěstí jen tak někomu. A rozhodně ne každý si to může dovolit. Pořídit si vlastní ostrov může vyjít i na desítky milionů dolarů. A není rozhodně potřeba se vydávat pouze do tropických rájů? Své vlastní nebe na zemi si celebrity vytvářejí třeba na kanadském Québecu nebo nedaleko New Yorku.

Johnny Depp

Co jiného by si asi bývalý filmový pirát pro sebe a své blízké mohl pořídit, než pořádný ostrov? Zda se okolo něj prohání na své slavné Černé perle, to se zřejmě nedozvíme. Na Bahamách si ale koupil svůj vlastní ostrov s názvem Little Halls Pond Cay. Jsou zde domy, které napájí sluneční energie a také překrásná laguna obklopená palmami.

A kdy si zhruba myslíte, že si Depp tento ostrov pořídil? Bingo! Vyhlídnul si jej, jak jinak než při natáčení slavných snímků o pirátech. Nezbývá než mu popřát klidnou plavbu bez pirátů, až se bude do těchto končin vypravovat.

Soukromý ostrov
Johnny Depp je také majitelem soukromého ostrova. (zdroj foto: www.homestolove.co.nz)

Eddie Murphy

Slavný komik, který prorazil jako herec i moderátor a dnes má v Hollywoodu své nezastupitelné místo, si pořídil svůj vlastní soukromý ostrov na Bahamách. Co taky chcete pořád dělat s tolika penězi, které vám proudí ze všech stran? Jeho soukromý ostrov nese název Rooster Cay a pořídil si jej v roce 2007.

I přesto, že se nachází nedaleko hlavního města Baham, Nassau, je jeho příroda skutečně velkolepá a nedotčená. A co má Eddie se svým ostrovem v plánu? Podle svých slov by na něm velmi rád vybudoval soukromý hotelový resort.

Pro herce toto není první vlastnictví přírodní krásy. Již dříve si v blízkosti tohoto ostrova pořídil i další skvost – ostrov s názvem Pearl. Zřejmě má slabost pro tropické ráje.

ostrov

Celine Dion

Rodačka z kanadského Québecu je známá tím, že se do své domoviny velmi ráda vrací. I když se nenarodila v tropickém pásmu a zimní období jsou na Québecu skutečně drsné, kouzlo zdejší přírody jí dodává sílu. I proto si pořídila soukromý ostrov Ile Gagnon, který dokonce leží uprostřed města.

V jeho středu naleznete dům vystavěný ve stylu proslulých francouzských zámků. Možná ale tento ostrov již nebude dále využívat – rozhodla se jej prodat za zhruba 25 miliónů amerických dolarů. Někdo se hlásí, že by měl zájem?

ostrov

Brad Pitt a Angelina Jolie. Soukromý ostrov ve tvaru srdce

Ještě v době, kdy spolu tito slavní herci randili a skutečně se milovali, se stali šťastnými majiteli ostrova ve tvaru srdce. Ten se nachází jen 50 kilometrů od New Yorku.

Na jeho území se nacházejí dva domy, které navrhl Bradův oblíbený architekt Frank Loyd Wright. A jak k soukromému ostrovu vlastně tyto hrdličky přišly? Jednoduše. Angelina jej darovala Bradovi k jeho padesátinám. Skutečně neotřelý dárek, co myslíte?

ostrov

Ještě jeden člověk má pořádný kus nebe jen pro sebe. Je jím světoznámě proslulý mág David Copperfield. Ten si na Bahamách pořídil hned čtyři ostrovy. Neobydlené ostrovy nakonec zabydlil alespoň možností luxusního ubytování pro všechny, kdo si to dovolí zaplatit.

A cena za noc na ostrově? Lidovka! Pouhých 38 tisíc dolarů. Ale nutno přiznat, že je tato cena až pro 12 lidí, které ostrov ubytuje. Včetně obsluhy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Kam celebrity nesmí: Proč některé země udělily hvězdám filmu a muziky zákaz vstupu?

Koronavirus a celebrity. Kdo se nakazil napříč herci, zpěváky, sportovci nebo politiky?