Šílené konspirační teorie, které se ukázaly být pravdivé! Kdo tajně podporoval Tibet a kdo chystal vraždu Lenina?

Nasaďte si na hlavu klobouky z alobalu, pojedeme z kopce. Svět je bláznivé místo pro život, a čím šílenější konspirační teorii tu někdo vymyslí, tím blíž se třeba nevědomky může dostat k nepříjemné pravdě.

konspiracni teorie

Ne každý podporuje svobodný Tibet. A teď nemluvíme jen o Číňanech. Vlastně, pár šílenců si už před pár desítkami let myslelo, že celý ten osvětový kult, vytvořený kolem osobnosti ctihodného Dalajlámy, je vlastně vykonstruovanou proti-čínskou propagandou, za kterou nejspíš stojí CIA. A víte co? Měli pravdu! Americká zpravodajská služba totiž od roku 1960 pravidelně investovala do podpory tibetského hnutí odporu. Nešlo jim ani tak o svobodu Tibeťanů, jako o to, aby případnými rozbroji komplikovali život Číně a destabilizovali tamní komunistickou vládu.

Dalajláma byl na výplatní pásce CIA

Nebylo to vlastně ani tak drahé. S pravidelným rozpočtem ve výši 1,7 milionu dolarů se v Nepálu podařilo vytvořit jednotku 2000 vycvičených partyzánů, kteří by bojovali za tibetskou věc. Výcvik, vybavení, pronájem nemovitostí. To vše šlo z účtu CIA. A osvícený Dalajláma? Ten povětšinou nebyl o podobných pozemských detailech informován, nejrůznější zákulisní dohody a smlouvy s americkými operativci za něj uzavírali jeho bratři. To ale nic nemění na tom, že ročně získal kolem 180 000 dolarů „na cestovní výdaje“ a pronájem kanceláří. Možná z těchto tučných šeků pramení důvod pro spokojený úsměv duchovního vůdce tibetského lidu.

Homosexuály ve vládě nechceme!

Existuje přístroj, který rozezná vaši sexuální orientaci? To sice ne, ale v roce 1961 se o výrobu jednoho takového pokusili.  Společenské klima tehdy homosexuálům nepřálo. Jejich chování bylo považováno za zvrácené, ba co víc, vládnoucí režimy se jich obávaly. Zdálo se, že gayové se dokáží navzájem mezi sebou poznat. A že na systému známostí a vzájemných vazeb dokáží vytvořit jakési „Růžové bratrstvo“, uzavřenou skupinu uvnitř jakékoliv politické garnitury. Představa, jak na vedoucích pozicích, v parlamentu nebo vládě, sedí takové homosexuální zednářstvo, tehdy přišla lidem děsivá. Ptáte se proč? Gayové přeci fandí komunistům, ne? Takže růžoví gayové jsou jasnou předzvěstí kremelských agentů!

Zbavíme se Růžových špionů

Jak je ale poznat? Kanadská vláda tehdy najala tým badatelů Carletonské univerzity, vedený Frankem R. Wakem. Cíl byl jasný: sestrojit přístroj, který dokáže jasně identifikovat homosexuály. Mašinka, přezdívaná Stroj na ovoce, tehdy sloužila k otestování prakticky všech mužů na vedoucích pozicích v zemi. Fraška? Ne pro 400 lidí, kteří po pozitivní identifikaci přišli o místo. A ani pro dalších 9000, které stroj vyhodnotil jako „podezřelé“. Ti byli i nadále sledováni, a jejich kariéra zrovna nestoupala. To vše na základě zařízení, které snímalo vaši zorničku během sledování jednoho černobílého erotického obrázku.

Mrtvý Lenin je pro Brity dobrý Lenin

Že Britové opravdu chtěli za první světové války zabít Vladimíra Lenina? Ano!  Protože hodlal uzavřít s protivníkem na východní frontě smír. Čímž by pořádně zatopil zemím Dohody, které zatím nepříliš úspěšně bojovaly proti Ústředním mocnostem. Velké Británii se celé to ruské dobrodružství s revolucí, která svrhla cara, moc nepozdávalo. Když ale zazněla slova o příměří na východě, rozpálilo je to do běla. Proto bylo poněkud šílenou akcí pověřeno největší eso britských tajných služeb, Sidney Rilley. K ruce mu byl i britský diplomat se zvláštním pověřením, R. H. Bruce Lockhart.

Válka musí pokračovat

Jejich úkol byl jasný, udržet Rusko ve válce za každou cenu. To v jejich podání obnášelo tučný úplatek pro plukovníka Eduarda Berzina, velitele lotyšských gardových střelců. Ten se měl postarat o vojenský puč v Moskvě, zvláště pak obsazení Velkého divadla, kde zasedal Lenin. Britové už si malovali, jak nechají Lenina pochodovat moskevskými ulicemi jen ve spodním prádle, aby jej dočista znemožnili. A z nesvářených revolucionářů si pak vyberou jiné, ochotnější, kteří budou ve válce pokračovat. Radovali se předčasně. Berzin byl totiž dvojitým agentem. Puč se nekonal, a britský diplomat zahynul během přestřelky.

Novodobí korzáři? Britové a Američani

Že kolonialismus je přežitkem minulosti? Čagoské souostroví by o tom mohlo vyprávět. Aby ho na mapě člověk tedy pohledal. Šestice atolů a stovky útesů ztracené kdesi v Indickém oceánu jsou totiž neobydlené. Ještě před šedesáti lety tomu tak rozhodně nebylo. Jenže tehdy si Spojené státy americké usmyslely, že nutně potřebují leteckou základnu na Diego Garcia, jednom z čagosských ostrovů. A Británie jim tento ostrov ochotně prodala. I když oficiálně patřily pod Mauricius. A co teď se všemi domorodci? Kdykoliv se někdo z nich vydal na Mauricius, se zbožím nebo pro lékařskou pomoc, nemohl se už nikdy vrátit zpátky.

Legální krádež území i obyvatel

Britové jim to prostě nedovolili, zavřeli je do karantény a ani je nenechali informovat své příbuzné na Čagosu. Stále více lidí tak z tropického ráje mizelo, ve snaze najít své blízké, kteří záhadně zmizeli na moři. Teprve v roce 1971 zbylým ostrovanům američtí vojáci celou situaci vysvětlili. Ostrovy už nepatří domorodcům, a ti se musí okamžitě vystěhovat. Aby to trochu zdůraznili, pobili jim všechna zvířata. Britové navíc uvalili na dovoz zboží na Čagoské ostrovy embargo, takže tam skutečně nebylo k přežití. Poslední domorodci se skutečně vystěhovali, a udělali místo ranvejím pro strategické bombardéry B-2. Na základě jakého práva jedna mocná země prodala jejich ostrovy další velmoci, jim nikdo nevysvětlil.

Autor: Radomír Dohnal

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Apokalypsa? Je nevyhnutelná! Co přijde potom? Za jak dlouho zmizí silnice, beton a další stopy lidské civilizace?

Nejslavnější archeologické podvrhy, které ošálily celý svět. Trvalo desítky let, než byla pravost vyvrácena!