6 signálů, díky kterým víte, že se jí líbíte aneb navázejte spojení

Který muž to někdy nezažil? Potkáte atraktivní ženu, která vás zaujala na první pohled, ale obavy z nezájmu nebo odmítnutí vám brání ji oslovit. Zde je přehled signálů, které vám spolehlivě napoví, zda u ní máte šanci. 

spojení

Ze společenského hlediska se dají lidé zařadit do dvou typů. Ti, co se cítí komfortně mezi stálým okruhem přátel a kolegů, a proto příliš nevyhledávají širokou společnost, a pak ti, co naopak rádi poznávají různé lidi, chodí na společenské akce a navštěvují stále nová místa. V obou případech může mezi vámi a ženou vzniknout spojení.

Ať už se považujete za zástupce první nebo druhé kategorie, můžete se snadno dostat do situace, kdy potkáte někoho nového, s nímž se budete chtít seznámit, ale strach a nervozita vám to může překazit.

Nezáleží na tom, zda jste svůj nový objev potkal v baru, v divadle, ve frontě na kávu nebo jde o vaší novou kolegyni či dokonce blízkou kamarádku. Mnohdy stačí pár minut a hned budete vědět, jak si u dotyčné stojíte. 

Oční kontakt

První věc, na kterou by se muž měl zaměřit, když se snaží zjistit, zda má u dotyčné dámy šanci, jsou oči. Respektive to, kam směřuje její pohled. Nemusíte spolu nutně konverzovat, aby bylo zřejmé, zda o vás má zájem.

Pokud je váš objev v povzdálí a tajně po vás pokukuje nebo dokonce neskrytě zírá, neuhne ani v případě, kdy ji „nachytáte“ a střetnete se s ní pohledem, je to pro vás rozhodně dobré znamení.

Chce pro vás být atraktivní

V případě, že o vás má žena skutečný zájem, bude pro vás chtít být co nejpřitažlivější. Ve chvíli, kdy si všimne vašeho zájmu, udělá taková žena několik rychlých pohybů, aby zkontrolovala a upravila svůj zevnějšek.

Za signál vzájemné sympatie můžete považovat to, když si žena kontroluje nebo urovnává oblečení, čechrá a upravuje účes nebo vlhčí rty jazykem, aby jim dodala na svůdnosti. Tato gesta provádějí ženy velmi rychle a téměř automaticky. Dodávají si jimi sebevědomí a zároveň podporují svou atraktivitu. 

Konverzuje s vámi

Jednoznačným a nesporným projevem upřímného zájmu je, když s vámi žena nejen konverzuje, ale sama konverzaci rozvíjí. Žena zaujatá mužem bude s lehkostí nejen hovor začínat, ale také do něj přinese nová témata.

Také zahrne mnohem více otázek, než žena, která by v rozhovoru setrvávala jen ze slušnosti. Vše samozřejmě za předpokladu, že nejste právě uprostřed hovoru se svou šéfovou na ranní poradě nebo na vyšetření u svého lékaře.

Úsměv značí zájem

Věnuje-li vám žena svůj úsměv, máte prakticky vyhráno. A nezáleží na tom, zda jde o cudný úsměv nebo hlasitý smích. Jestliže se žena směje vašim vtipům, příhodám ze školních let nebo poznámkám, a to dokonce i těm, o kterých vám vaši přátelé několikrát říkali, abyste je už nikdy nevyprávěl, je to jasný signál, že ji rozhodně nejste lhostejný.

Nejeden muž by mohl v takovém případě znejistět a vyložit si ženský smích jako projev pohrdání nebo důvod k rozpakům. S velkou pravděpodobností to tak ale není. Ženy zkrátka svůj smích používají jako prostředek, kterým lze muže spolehlivě zaujmout.

Chce vám být nablízku, spojení zesiluje

Dalším nezpochybnitelným znamením, že jsou sympatie a spojení na obou stranách, je fyzická blízkost. Pokud se k vám žena při společné konverzaci naklání, nedělá to proto, že by vás špatně slyšela, ale protože vám chce být zkrátka nablízku.

Totéž platí v případě „náhodných“ dotyků vašich nohou pod stolem nebo například rukou při sahání po sklenici. Věřte, že s největší pravděpodobností náhodné nebyly. Ženy totiž v přítomnosti muže náhodě téměř nikdy nic nenechají. 

Upozorňuje na své přednosti

Posledním a jednoznačným indikátorem zájmu, respektive spojení a náznakem, že jste pro danou ženu velmi žádoucí, jsou její ruce upozorňující na své přednosti. Pokud si žena při konverzaci pohrává s vlasy, dotýká se rtů, mne si krk nebo dokonce ovívá dekolt, je to pro vás bezesporu jasný signál, že ji imponujete. Doteky navíc mnohdy neznačí jen sympatie, ale i fyzickou touhu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

12 flirtujících vtípků, které určitě zkuste použít

Muži, se kterými ženy nechtějí randit. Poznáváte se? Jestli ano, možná je na čase něco změnit! A vážně nemluvíme o vzhledu