Sbírka lety ověřených receptů proti bolestem kloubů. Postavte se zpátky na nohy

Bolest kolen trápí nejen starší ročníky, ale i aktivní sportovce. Je velmi omezující a nepříjemná. 

Ať už je původcem chronické onemocnění, úraz, nebo nejrůznější záněty a jiné problémy, výsledek vždy stejný – nesnesitelná bolest. Proto jsme se zeptali přímo vás, abyste nám napsali, jak se vám daří bolest držet na uzdě dostupnými metodami. Účinné recepty, které opravdu fungují!

Stará mast z medu a hořčice – výborná na bolavé kolena

potřebujeme:

1 lžíci medu

1 lžíci obyčejné hořčice

1 lžíci soli

1 lžíci sody

postup:

Stačí jen smíchat a nanést na koleno . Zabalte do fólie a zabalte gázou nebo šátkem. Normálně jděte spát a ráno jen opláchněte vlažnou vodou. Je to perfektní věc, pokud máte aktuální bolesti – funguje to i vodu v koleni . Pokud máte velmi citlivou pokožku zkuste nejprve na zápěstí, zda vám směs nedělá problémy. Opakujte 4-5 dní po sobě, pak byste měli mít od nepříjemných bolestí klid. Pokud se opět ozvou, opakujte tuto jednoduchou proceduru. Vřele doporučuji.

Obklad na posilnení chrupavky

Nemusí ji však nutně konzumovat, poradil jednoduchý, ale velmi účinný obklad ze želatiny.

Jak na to?

Želatinu jako obvykle rozpustíme v horké vodě (nevaříme) a necháme mírně vychradnúť. Pak přiložíme na bolavé místo a necháme 45 minut působit, aby se látka zcela vsákla do pokožky a dostala až ke kloubu . O 45 minut by vám na kůži měla zůstat jen tenká membrána, což je znakem, že látka se vstřebala. Podle Szabóa jde o nejlevnější způsob, jak si zachovat klouby a kosti v dobré kondici do vysokého věku.

Pokračování textu na další straně

POKRAČUJTE NA DALŠÍ STRANU >