Restaurace, kde mají pro vás Štědrovečerní menu

Vánoce nejsou jen o dárcích, ale především o společně strávených chvilkách s těmi nejbližšími a také vynikajícím jídle. A i když milujete mámin bramborový salát a kapra, přeci jen se nic nevyrovná gastronomickému dobrodružství u vyhlášených šéfkuchařů. Proč si nevyrazit na Štědrý den? Tady jsou restaurace, kde si budete moci vychutnat tradiční vánoční pokrmy a nejen to.

„Nemusíte celé Vánoce trávit stresováním se u plotny. V poslední době přibývá stále více lidí, kteří si na Štědrý den vyráží navzájem udělat radost do restaurací. A těch otevřených na svátky stále přibývá,“ říká Pavel Suchánek z RESTU.cz. Veškeré chody i zajímavé informace o jednotlivých restauracích najdete zde.

Kam byste letos zašli? Vítězí česká klasika nebo trocha zahraniční exotiky?

Malostranská beseda
Přímo v srdci Malé strany, na Malostranském náměstí, leží restaurace s českou kuchyní a vynikajícím plzeňským pivem. Malostranská beseda nabízí na štědrodenní odpoledne šneky, jako předkrm marinovaného lososa a dále tradiční rybí polévku, filet z kapra, nebo kachnu. Cena hlavního jídla s polévkou a předkrmem je cca 500,- Kč.

Chorvatský mlýn
Restaurace vonící Jadranem se nachází v Šáreckém údolí a užijete si v ní nejen skvělé jídlo, ale také dobré víno. Pokud chcete letos na svátky zažít něco odlišného od české klasiky, zkuste právě Chorvatský mlýn, který se zaměřuje na (jak už napovídá její název) středomořskou kuchyni. Navíc, tradici nijak neporušíte, protože na jídelním lístku bude především velký výběr ryb.
www.restu.cz/restaurace-chorvatsky-mlyn/

Ginger&Fred
Rozzářenou Prahu budete moci na Štědrý večer sledovat z nejvyšších dvou pater Tančícího domu. Ginger & Fred nabízí kromě skvostného výhledu nadmíru dobré jídlo a také excelentní rozlévané víno. Na Štědrý večer si pro své hosty připravili šestichodové menu, ve kterém vás např. nadchne Bisque z humra s kořenovou zeleninou a citrónovými těstovinami, nebo Bleu des Causses s fíkovou marmeládou ořechy. A nezapomíná se ani na víno. Menu pro jednu osobu stojí 2.490,- Kč a vinné párování 1.150,- Kč.

Luka Lu
Oblíbený podnik na malostranském Újezdu vás potěší balkánskými specialitami a idylickou středomořskou atmosférou, díky které zapomenete, že za jeho dveřmi panuje zima. Vánoční menu se zde ponese v dalmátském duchu, mezi hlavními jídly si můžete vybrat mezi pražmou královskou na grilu, nebo telecí roládou plněnou sýrem a špenátem. Eventuální cena menu s aperitivem je kolem 500,- Kč.

Bgurer King a speciální menu

Na speciální menu si můžete zajít až do 11. ledna i do BURGER KING® . Atmosféra Vánoc byla hlavní inspirací nových sezónních produktů z limitované edice. Nechybí kávové kelímky se soby a jmelím, wrapy zabalené jako bříško Santa Clause ani zábavné take-away sáčky. Typická koruna je zobrazena společně se Santou, jak – nešika – osobitým způsobem doručuje o svátcích dárky dětem. Součástí Merry Cheesemas je gurmánský Santa burger s kuřecím masem v zlatavém obalu, sýrem Eidam, sýrem Maasdamer, křupavou cibulkou a BBQ omáčkou nebo Claus burger s velkou porcí hovězího masa grilovaného na ohni, sýrem Eidam, sýrem Maasdamer, křupavou cibulkou a BBQ omáčkou. Nechybí ani oblíbené Philadelphia cheese balls.

Tak co, už víte, kam vyrazíte?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejšílenější jídla podávaná v restauracích

Nejoblíbenější jídla opilců