Redakční tip: 3 opravdové cestovatelské klenoty v Indickém oceánu. Tuhle dovolenou si zamilujete!

Prázdniny v exotice jsou poslední dobou čím dál více v oblibě. Pokud právě nyní o dovolené přemýšlíte a tápete, jaká destinace je ta pravá, máme pro vás skvělé tipy. Vyrazte prozkoumat krásy ostrovů v Indickém oceánu. Kam vyrazit a proč?

Zanzibar – nejkrásnější pláže v celé Africe

Zanzibar se nachází v rovníkové oblasti nedaleko břehů africké Tanzanie, kde po celý rok dosahují teploty přes 30 stupňů Celsia. Zanzibarské souostroví omývají průzračně modré vody Indického oceánu. Východní pobřeží ostrova lemuje korálový útes, který vytváří mělké laguny s bílými písečnými plážemi a palmovými háji. Pokud jste milovníky šnorchlování, Zanzibarské souostroví je pro to jako stvořené. Při odlivu moře ustoupí o několik metrů daleko a laguny se změní v jezírka, kde lze prozkoumávat podvodní svět malých rybek, rostlin a korálů. Během své dovolené si určitě nenechte ujít historické centrum hlavního města Stone Town, které je zapsáno na seznam světového kulturního dědictví UNESCO. Na Zanzibaru se vlivem kolonizace mísí africké, perské, indické, arabské a evropské vlivy. To se odráží na místní architektuře a především zanzibarské kuchyni, která je opravdu vyhlášená. K těm nejproslulejším pokrmům patří Chips Mayai nebo speciálně upravené grilované chobotničky.

Mauricius – zemský ráj v Indickém oceánu

Na Mauriciu najdete opravdu vše, co vám zajistí dokonalou dovolenou – nekonečně dlouhé pláže s bílým a zlatým pískem, azurové moře, nádherná příroda, luxusní hotely a výbornou místní kuchyni. Ostrov, jenž je vulkanického původu, leží přibližně 900 km východně od Madagaskaru. Dominantou je nejvyšší vrchol Piton de la Petite Rivière Noire. Moře kolem ostrova je bohaté na podmořský život. Korálové útesy a ztroskotané lodě, které se kolem ostrova vyskytují, ukrývají velké množství nejrůznějších živočichů. Turisty přitahuje místní největší Národní park Black River Gorges s jedním z posledních opravdových mauricijských pralesů. Mezi oblíbené cíle patří i vodopády Alexandra a nedaleká centrální náhorní planina Plaine Champagne. Mauricius je tím pravým rájem i pro milovníky golfu. Kvalitní golfová hřiště většinou náleží luxusním hotelům a jejich hosté mají vstup zcela zdarma.

Maledivy – nejlepší hotelové resorty na světě

Klidnou dovolenou na těchto korálových ostrovech si můžete dopřát po celý rok. Maledivy se nacházejí v tropickém pásu a po celý rok slibují teploty kolem 30 stupňů Celsia. Stejně jako u předchozích destinací i zde naleznete krásné tyrkysové moře Indického oceánu. Nedotčená příroda těchto ostrovů patří k největšímu bohatství, která každoročně láká stovky tisíc turistů. K nejkrásnějším místům patří křišťálové laguny s korálovými útesy, kde se drží hejna pestrobarevných podmořských živočichů. Maledivy jsou tak ideálním resortem pro milovníky šnorchlování a podmořského potápění. Destinace nabízí ty nejlepší hotelové komplexy světa. Pokud však nechcete, aby vám vaše dovolená zatížila rodinný rozpočet, lze se ubytovat v menších hotelech, například na atolu Lhaviyani, který je proslavený rušným nočním životem.

Zanzibar, Mauricius či Maledivy na pět dní nebo tři týdny?

Tyto korálové ostrovy v Indickém oceánu patří mezi nejkrásnější místa k odpočinku. Krásy tropické přírody, moře s pestrobarevným podmořským světem a luxusní hotely lákají každoročně stále více návštěvníků. Pokud chcete tyto skvosty na zemi prozkoumat i vy, je načase se obrátit na cestovní kancelář a jejich nabídky. Například s CK Fischer lze odletět doslova ihned. Sami si zvolíte přesné datum, délku pobytu a leteckou společnost, která je vám sympatická. Jednoduše leťte, na jak dlouho a kam chcete. Vybírat můžete z opravdu široké nabídky hotelů, které dané destinace nabízejí.

Tak už jste si vybrali?

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Dovolená? Co se letos podívat do Austrálie?

Netradiční dovolená na historické plachetnici? Super zážitek, na který nezapomenete