Redakční test: ACCENT Speed X1 mile překvapil!

Pokud neatříte k zarytým jablíčkářům, určitě nám dáte za pravdu, že vybrat si telefon v dnešní době, není vůbec žádná sranda. Na trhu se to hemží tolika druhy, že by člověk strávil týdny, než by se vůbec zorientoval. Dát na cenu se sice může zdát jako jisté vodítko, ale jsou i telefony, které pořídíte pod pět tisíc a zvládnou totéž, co ty o třídu dražší. Nevěříte? My jsme jeden takový otestovali. Jak dopadla „Xjednička“?

Když jsme se dozvěděli, kolik stojí, byli jsme trochu skeptičtí. Test nás ale nakonec mile překvapil. Podle parametrů jde o docela „našlápnutej“ mobil. Strach jsme měli pouze z jeho velikosti. Trochu obyčejně na nás působily ikony po zprovoznění mobilu. (Takové trochu dětinské.) Nicméně mobil má opravdu velmi intuitivní nastavení, které vám dovolí velkou plejádu nástrojů a funcí. Dost překvapivě je všechno srozumitelné a představuje i pro naprostého lajka přesně to, co si pod danými pojmy představujete. Takže nebudete potřebovat pravděpodobně ani studovat návod (což samozřejmě doporučujeme). Asi nějak podobně, jako to má třeba iPhone. Naše resumé zní jasně: Jde jednoznačně o mobil, u kterého oceníte poměr cena vs. výkon.

Štíhlé tělo a velký displej

Nazvali jsme ho v redakci „Milka“. Ne, neděláme si z něj srandu, je zkrátka velký přesně jako naše oblíbená čokoláda. Kdo má rád „macky“ určitě si ho zamiluje hned na první pohled. My jsme z té velikosti úplně nejásali, ale musí se uznat, že prohlížení internetu, filmů a dalších multimediálních záležitostí je s ním jedna báseň. „Větší už je jen tablet!“ říkají s oblibou milovníci velkých telefonů. A je to pravda. 5,5palcový IPS HD displej (tenhle má rozlišení 1280×720 bodů s a vynikající kontrast a pozorovací úhly), je to největší, co na trhu s telefony najdete. Smartphone má tloušťku pouhých 7,8 mm a hmotnost 145 g.

Říkáme mu Blesk!

Důvod je zřejmý. Byli jsme mile překvapeni jeho rychlostí. A aby ne, o rychlý chod a plynulou odezvu smartphonu se stará čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 410 s frekvencí 1,2 GHz, který doplňuje 1GB operační paměti RAM a uživatelská paměť pro ukládání dat s kapacitou 8 GB s možností rozšíření pomocí microSD karet až do 32 GB. Takže docela dělo za ty peníze, co říkáte? Telefon pracuje pod operačním systémem Android 5.0 Lollipop a disponuje podporou technologie LTE (4G) pro vysokorychlostní internet v mobilních sítích.

Nadupanej foťák

Další plus ocení vášniví fotografové. Hlavní zadní fotoaparát s přisvětlovací LED diodou disponuje rozlišením 8 MPx a přední selfie kamerka má rozlišení 2 MPx (to je dneska standard). Funce foťáku jsou naprosto luxusní a nebudete k nim potřebovat žádnou přídavnou aplikaci. Jednoznačně palec nahoru! I když budete fotit od rána do večera, baterka vám vydrží. O její dlouhou výdrž se stará baterie s nadstandardní kapacitou 2920 mAh. I tak budete muset pravděpodobně každý den nabíjet, protože tenhle telefon vás nenechá prostě v klidu. Budete s ním sjíždět net ostošet.

Accent X1 - zeleny

Cena nás překvapila…

Accent Speed X1 je na českém trhu dostupný od konce minulého roku. Seženete ho za víc než příznivou cenu 4444,- Kč vč. DPH buď s jedním nebo dvěma sloty na SIM kartu v černé nebo zářivě zelené barvě. Součástí balení je navíc i praktické pouzdro na telefon, náhradní kryt, sluchátka, nabíječka a ty další klasické věcičky, však víme.

Nebojte se servisu

Ačkoli se značka Accent jeví na první pohled jako „No Name“ – právě jednou z jejích výhod  je velmi rychlý a efektivní lokální poprodejní servis, který zajišťuje přímo dovozce a prodejce společnost phoneLEVEL.eu GSM s.r.o.. Ta patří mezi největší dodavatele náhradních dílů pro telefony v České republice a na Slovensku. Takže se toho nebojte.:)

Podtrženo a sečteno: Hlavní přednosti Accent Speed X1

  • Velký 5,5palcový displej
  • Podpora vysokorychlostních sítí LTE
  • Dlouhá výdrž baterie
  • Podpora pro dvě SIM karty
  • Rychlý a efektivní lokální servis

Technické specifikace Accent Speed X1:

pastedGraphic_1.png

Autor: Ed

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Test: Jaguar XF. Čím si získává řidiče?

Perlička: Silvestrovský test Škody 105L z dílny Jakuba Rejlka