Řecko: Země bohů, kterou budete milovat

Užijte si silvestrovské volno výběrem letní dovolené. Je to lepší, než se propít do němoty a v Novém roce se budete mít už zase na co těšit.:) Přinášíme osvědčený tip pro celou vaši rodinu –  dejte na krásy a pohodu slunného Řecka. To vás totiž rozhodně nezklame.

A který z rozmanitých ostrovů vybrat?

Kréta – pohádkový ostrov s nejčistší vodou v Evropě

Pokud chcete vsadit na jistotu a užít si dovolenou na nádherných plážích uprostřed krásné přírody, Kréta je jasnou volbou. Z ostrova promlouvá tisíciletá historie minojské civilizace, jejíž pozůstatky můžete prozkoumat v palácovém labyrintu Knossos, či navštívit nejhezčí středověké krétské město Chania, kterému se po právu díky své romantické atmosféře říká Benátky východu. Kréta nabízí rozmanité krásy přírody od vysokých pohoří dosahujících téměř 2 500 metrů nad mořem, po hluboké kaňony a krasové jeskyně, kterých bylo doposud na Krétě objeveno na 3 tisíce.

Rhodos – ostrov nekonečných pláží

Řecký ostrov Rhodos podle legendy získal bůh Slunce Hélios od nejvyššího řeckého boha Dia. Od té doby nad ostrovem drží svoji ochrannou ruku. Není proto divu, že na Rhodosu slunce svítí až 300 dní v roce. V této destinaci si přijde na své úplně každý. Chvíle klidu a odpočinku lze trávit na nekonečných plážích azurového Středozemního a Egejského moře. Na nejjižnějším cípu ostrova se tato dvě moře setkávají a vytvářejí 5 km dlouhý pás písčité pláže, která v době přílivu úplně zmizí. Rodiny s dětmi na Rhodosu především ocení kvalitní hotelové komplexy s četnými sportovními aktivitami. A pokud se zajímáte o historii, nesmíte minout starověké archeologické naleziště Kamiros.

Kos – pohádkový ráj v Egejském moři

Ostrov Kos splňuje všechna kritéria pro skvělou rodinnou dovolenou. Křišťálové moře a 112 kilometrů dlouhé pobřeží jsou tím pravým lákadlem k prožití letních radovánek s celou rodinou. Na ostrově se kromě skvělého koupání dobře najíte v místních tavernách, kde nabízí to nejlepší z řecké a středomořské kuchyně. Pořídíte zde i oblíbený suvenýr tymiánový med, který je tolik charakteristický pro tento ostrov. Blahodárnou energii načerpejte z termálních pramenů v mořských lázních Emprós Thermá v oblasti Agios Fokas. Ostrov Kos je považovaný za kolébku moderní medicíny. Její zakladatel Hippokrates na ostrově žil a šířil své moderní lékařské praktiky. Jsou zde pozůstatky staré antické nemocnice, či Hippokratův strom, o kterém se tvrdí, že je starý 2 500 let.

Vybírejte dovolenou bez stresu

Díky unikátnímu vyhledávacímu systému CK Fischer můžete hodit všechny dlouhodobé přípravy za hlavu. Stačí si jen vybrat destinaci a datum, kdy chcete na dovolenou odjet, a cestovní kancelář naplánuje vše za vás. Již se nemusíte časově vázat. Užívejte si stejnou flexibilitu, jako když cestujete na vlastní pěst.  Vybrat si můžete dokonce i leteckou společnost, se kterou chcete na svou dovolenou odletět. V nabídce je více než 64 tisíc hotelů ve 268 destinacích po celém světě.

Za včasný nákup další výhody

Nákupem v předstihu získáte i mnoho benefitů. Ať už výrazné slevy pro děti, parkování zdarma na letišti, nebo možnost změnit destinaci až týden před odletem zdarma. Cestovní kancelář se postará i o vaše děti. V klidu tak můžete relaxovat na prosluněné pláži, nebo se vydat na nějaký výlet. „Náš dětský klub Funtazie nabízí pestrý, zábavný a poučný program pro malé dobrodruhy, zatímco se jejich rodiče mohou oddávat odpočinku u vody. Naší specialitou je i Sportovní akademie, do níž mohou rodiče zdarma své děti přihlásit,“ říká mluvčí CK Fischer Jan Bezděk.

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Minimálně 4 důvody, proč se vám vyplatí myslet na letní dovolenou už teď!

3 tipy na skvělou lyžovačku v Itálii