Rallye Šumava skončila tragicky: spolujezdkyně zahynula, závod zrušen

Rallye Šumava byla poznamenána tragickou událostí, při které zahynula 41letá spolujezdkyně Alena Krejčíková. Závod byl po této nehodě přerušen a organizátoři vyjádřili hlubokou soustrast pozůstalým.

spolujezdkyně


Tragický osud spolujezdkyně na Rallye Šumava

Ve čtvrtek odpoledne došlo k vážnému incidentu nedaleko obce Strážov, kde řidič narozený v roce 1979 vyletěl se svým vozem Subaru Impreza mimo závodní trať. „Řidič z dosud nezjištěných příčin ztratil kontrolu nad vozidlem a havaroval v poli,“ sdělil pro Deník mluvčí policie Ondřej Hodan. V autě se také nacházela spolujezdkyně, navigátorka Alena Krejčíková, ročník narození 1983, která byla zároveň manželkou řidiče. „Alkohol u řidiče byl vyloučen dechovou zkouškou, nicméně byl nařízen i odběr krve v nemocnici,“ doplnil Hodan.

Podívejte se na video z Rallye Šumava

Reakce a důsledky

Nehoda vyvolala silné emoce u rodiny, přátel i ostatních účastníků závodu.Spolujezdkyně Alena Krejčíková, známá pro svou laskavost a ochotu pomáhat, byla po nehodě přepravena do plzeňské fakultní nemocnice, kde bohužel podlehla svým zraněním. „Byla to skvělá máma a kamarádka, velmi nám bude chybět,“ sdílela s médii její dlouholetá přítelkyně Mája.

Vyjádření organizátorů

Organizační výbor závodu se oficiálně vyjádřil k tragédii. „S hlubokým zármutkem musíme oznámit, že Rallye Šumava je po tragické nehodě přerušena. Všem pozůstalým vyjadřujeme upřímnou soustrast,“ prohlásili organizátoři. Tato nehoda byla první smrtelnou událostí na této rallye po jedenácti letech.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Výhled na sportovní sezónu 2024: Sportovní události a Letní olympijské hry v Paříži