Quentin Tarantino v Praze. Co ho sem přilákalo?

Kde je Tarantino, tam to žije. Kvůli čemu se zavřel v pražském hostivařském studiu? Vy to ještě nevíte? Geniální režisér si Prahu vybral pro svůj další projekt. A to je fakt masakr!

Quentin v Praze? Kde kdo by si mohl myslet, že to není žádná novinka, když tohle jméno nosí syn Pepy Kokty a bulvární hvězdičky Ornelly, ale opak je pravdou.

Gauner z Tennessee

Matičku Prahu nedávno navštívil „pan Hnědý“, tedy ten jediný a pravý Quentin, který je fanoušky za své kultovní filmy přímo uctíván. Co u nás světoznámý filmový režisér, herec, scénárista a dvojnásobný držitel Oskara dělal? Samozřejmě, že to bylo něco velmi zajímavého. On ani jiný život nežije. A vždycky dostane to, co chce.

Touha spojit se s Robertem Rodriguezem? Žádný problém. Jeden udělá scénář filmu Od soumraku do úsvitu a navíc si v něm zahraje, druhý ho natočí a nechá zatančit sexy tanec božskou Salmu Hayek.

Ostatně, tohle je jedna ze scén, která se v rámci spolupráce těchto dvou bláznů zapsala do dějin. Jestli máte den úplně na dvě věci, potěšte oko a rozptylte se nad boky krásné tanečnice

Povyražení na český způsob

I když si Tarantino, který kdysi dávno začínal jako uvaděč v kině a posléze i zaměstnanec videopůjčovny, evidentně neužil jako v tom baru, kde se Salma svíjela, i tak si u nás přišel na svoje. (Ne, nemáme zprávy o tom, že by navštívil nějaký bordel v blízkosti Václaváku. Celou dobu jsme tam hlídkovali.) Pravda je taková, že společnost mu dělal skladatel Ennio Morricone, autor hudby westernových filmů Sergia Leoneho.

Oba totiž spolupracují na soundtracku k filmu The Hateful Eight, který by se Americe měl představit někdy začátkem příštího roku. Mimochodem, obsazení je hvězdné. Samuel L. Jackson a Kurt Russel jsou zárukou kvalitní podívané, což se dá říct i o Timovi Rothovi.

V hlavní roli Hostivař

Super je, že v pozadí dobře odvedené práce bude stát i Český symfonický orchestr, který se na nahrávání soundtracku v hostivařském studiu podílel. Konečně něco, co našince přiměje vlastenecky se chytit za srdce. Každý, kdo kreativního ďábla jménem Quentin obdivuje, ví. Je to čest.

Je sláva věčná? Jo!

Nikdo nikdy z hlavy nemaže Pulp Fiction: Historky z podsvětí (nejlepší hlášky ve videu) a Nespoutaného Djanga (za oba filmy dostal významná ocenění), stejně jako Gaunery, Kill Bill a další. Na to se prostě zapomenout nedá…

The best filmy

Jestli vás zajímá žebříček oblíbenosti, tak podle stále ještě probíhající ankety televizního studia Miramax, které se pro tuto chvíli účastnilo 41 838 dotázaných, se na první příčce nepřekvapivě drží právě Pulp Fiction (43,08 %), druhá – se značným propadem – patří Hanebným panchartům (12,38 %) a třetí okupuje Nespoutaný Django (10,7 %).

Tak snad se příště na seznam dostane i něco, co bude smrdět českou domovinou. Jestli to bude právě ten soundtrack, o kterém se bavíme, ukáže až čas.

Víte, že…

není to poprvé, co Quentin Tarantino zavítal do Evropy se svými plány. Již výše zmíněný snímek Hanebný pancharti (anglicky: Inglourious Basterds) se v roce 2008 natáčel v Německu a ve Francii.

Tak co, milujete Quentina, nebo ho nenávidíte?

Autor: Daniel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

15 celebrit, které se pokusily o sebevraždu

20 kérek s celebritami, které byste nečekali