Proměna 8 ženských filmových idolů v historii. Co jste netušili…

Rudá rtěnka, rozevláté bílé šaty a krásná mladá žena s ještě krásnějšíma dlouhýma nohama, která se před proudem horkého vzduchu snaží ochránit své tajemství – scéna, která z Marilyn Monroe udělala ženský filmový idol. Čím se proslavily další idoly po ní? A co se o nich především ne tak dobře ví…

40. léta patřící Marilyn Monroe

Patrně každý ví, o kterou scénu se jedná. Málokdo ale ví, že scéna použitá ve filmu pochází ve skutečnosti ze studia, protože natáčení na reálné ulici Lexington Avenue přivolalo až moc velký povyk, takže se většina záběru stala nepoužitelným. Stejně tak se strhl povyk v hereččině manželství, které během natáčení vedlo k rozvodu. Z neštěstí ke štěstí, herečka byla několika uznávanými časopisy vyhlášena nejvíce sexy ženskou filmovou hvězdou století a na konci tisíciletí dokonce i celého světa. Ještě před natáčením osudového Slaměného panáka však zazářila i na vůbec první obálce časopisu Playboy. Odkud pak ta sláva vzešla…

Zvídaví si najdou celou scénu

Zvídaví si najdou celou scénu

50. léta patřící Audrey Hepburn

Herečka, která sklidila za života pět nominací na Oscara, z nichž jednu proměnila, a v pořadí šestou nominaci a druhou zlatou sošku získala posmrtně. Klasikům bude její krásná tvář známá ze Snídaně u Tiffanyho, My Fair Lady nebo Šarády, kteréžto tři filmy jsou až z 60. let. Jejich popularitu však odstartovaly Prázdniny v Římě z 50. let, které si vysloužili 10 nominací a zrovna ta jedna ze tří proměněných patří Audrey. Prázdniny byly prvním americkým filmem kompletně natočeným v Římě, kde herečka patrně pěkně zaneřádila ovzduší. Vykouřila totiž tři krabičky denně, zemřela však na vzácný druh rakoviny, který nemá známý původ.

Krásná jako obrázek

Krásná jako obrázek

60. léta patřící Elizabeth Taylor

Hereččina jiskra vesele skotačila po Hollywoodu už od 40. let minulého století po zlom tisíciletí. V očích celého světa našla své definitivní místo ale až s filmem Kleopatra, kde si samozřejmě střihla hlavní roli poslední panovnice Egypta. Mimo tento slavný snímek hrála v samozřejmě v nepřeberném množství dalších, zde si ale jako první herečka vůbec vydělala za svoji filmovou roli rovný milion amerických dolarů. Co by taky studia za její krásné fialové oči nezaplatila.

Uhrančivé oči

Uhrančivé oči

70. léta patřící Carrie Fisher

Zažehnutým obdivovatelům bude známé rozhodně i toto její reálné jméno, každý si ale jednoznačně vzpomene, o koho jde, zmíníme-li jméno její nejznámější role – Princezna Leia z Hvězdných válek. Bikinová scéna s Jabbou přišla sice až v Návratu Jediho v roce 1983, ve svých bílých šatech a s prazvláštním účesem však skryla tajnou zprávu do R2-D2 už v Nové naději v roce 1977. Málokdo ale ví, že v roce 1998 skončila na odvykacím programu kvůli závislosti na předepsaných prášcích. Dala se ale do kupy a před Síla se probouzí dokonce shodila až 15 kilo.

Někdo jí zná spíše v bikinách

Někdo jí zná spíše v bikinách

80. léta patřící Diane Keaton

Za své herecké role se rovněž jako mnohé další z toho seznamu dostala mezi stovku nejvíce sexy filmových idolů historie. Ráda nosí rukavice a bílou, paradoxně proslula v temných snímcích o mafiánském bossovi Donu Corleonovi, Kmotrovi. Na Oscarovou příčku se vyšvihla také v hlavní roli Annie Hallové, ale i přes svoji krásu se nikdy nevdala. S Al Pacinem to nicméně přes 70. a 80. léta nějakou dobu táhla.

Vedle Corleoneho tak nevinná

Vedle Corleoneho tak nevinná

90. léta patřící Julii Roberts

Protlačit se v těchto letech nebylo snadné, jelikož se bavíme o době, kdy rovněž vycházely hvězdy jako Uma Thurman, Jennifer Lopez nebo Cameron Diaz.  Proměna prostitutky v krásnou elegantní, byť stále sexy dámu vedle Richarda Gerea nemohla ale nikoho nechat chladným. Leckdo by označil Pretty Woman za romantickou klasiku pro ženy, muži si ale na téhle kučeravé krásce stejně najdou své.

Co dodat, nezkrotná

Co dodat, nezkrotná

První desetiletí 20. století patřící Scarlett Johansson

Plné rty, křivky a zastřený hlas této herečce vysloužili titul Nejvíce sexy ženy světa v roce 2006, kdy už se stihla objevit ve filmech Ztraceno v překladu nebo Match Point – Hra osudu. Sama sebe si finančně velice cení, a to rovněž platí i pro vztahy, když také v roce 2006 prohlásila, že nebude randit s žádným mužem pod 30. Dvacáté narozeniny ale stejně oslavila v Disneylandu, a i když se v posledních letech ujala fenomenálně známé role Black Widow z Avengers, poslední pětiletí stejně patří jiné….

Fotka nestačí

Fotka nestačí

Rok 2010 a dál patřící Jennifer Lawrence

Raketově odpálila svoji kariéru jako Katniss Everdeen, lučištnice a splátce 12. kraje z Hunger Games. Její tvář se také skrývá pod modrou pletí Mystique z X-Menů, a Terapie láskou jí vyhrála jejího prvního Oscara. S již čtyřmi nominacemi se stala nejmladší a nejvíce nominovanou herečkou v historii, čímž vyřadila z kola Kate Winslet. Doopravdy skvěle, ale nepěkně pro ni, ji však proslavily nahé na internet vypuštěné fotky, o které se postarali šikovní a vtíraví hackeři. Jo a taky pěkně hraje na kytaru.

Idol současnosti

Idol současnosti

Zasáhli jsme tímto výběrem idolů do černého, nebo máte nějaké další návrhy?

Autor: Jan Marek