Proč jsem nesnědl svého taťku? Vyražte do kina s dětmi!

Ne, nejedná se o zmírněnou upoutávku na nový kanibalistický film, ale název filmu, na který můžete vyrazit se svými potomky, pokud nějaké máte. Napínavý příběh Edwarda, staršího syna krále Simianů (pralidí), který se narodil příliš malý a díky tomu ho jeho kmen zatratil.

Jde o animák, takže konec dobrý, všechno dobré. Edward vyrostl v izolaci, chráněný po celou dobu svým nejlepším přítelem Ianem. Příběh má v sobě hodně poučného. S dětmi si připomenete trochu té historie, i když je značně zrychlená. Geniální Edward objeví tajemství ohně, lovu, moderního způsobu bydlení, lásky a dokonce naděje. Nakonec se postaví čelem proti všem zavedeným pravidlům a dovede svůj druh vstříc skutečné lidské existenci.

Synátor, zvyklý na Transformery, Iron Mana a další novodobé filmy, se zprvu sice trochu vzpouzel, ale po shlédnutí filmu mi dal za pravdu, že to bylo fajn! Je mu 11 let. Takže klidně vyražte i se staršími dětmi, ať taky zase okusí, co je pravý příběh a dobro a zlo bez násilností a nadávek, na které jsme dnes bohužel i v dětských filmech zvyklí. Příběhu rozhodně nechybí humor a ponaučení. Doporučuji!

Autor: M.Č.

Jestli jste z Prahy, zajděte do Premiere Cinemas Praha Hostivař. Pravidelně tu dělají dětské premiéry s bohatou tombolou.