Připravujete se na roli otce? Tak tyhle jména svejm potomkům nedávejte!

Ať už se vám to vymklo z ruky (vlastně teda z jinýho údu) nebo se rozmnožujete plánovaně, tak vás před narozením vašeho potomka čeká ještě jeden důležitej úkol: jméno pro to mrně. Musíte ho nejen vybrat, ale taky se na něm s nastávající matkou vašeho dítěte shodnout. Myslete přitom na jedno: kreativita je sice pěkná věc, ale při výběru jména to chce hlavně zdravej rozum.

Otec a jména

Když jde o děcka celebrit – a to fakt jako těch slavnejch, ne těch našich rychlokvašek – tak se s nějakou tou ulítlostí počítá. Ale tohle je fakt rodičovská pomsta…

Pilot Inspektor

Americkej herec Jason Lee (a mimochodem taky slušněj skejťák) známej ze seriálu My Name Is Earl (Jmenuju se Earl) dal svýmu synkovi hodně podivný jméno – Pilot Inspektor. S matkou toho nešťastníka, herečkou Beth Riesgraf, je prej napadlo při poslechu songu od indie rockový kapely Grandaddy, ve kterým se zpívá: „He’s Simple, He’s Dumb, He’s the Pilot.“ (Je jednoduchej, je hloupej, je pilot). No tím vysvětlením tomu nasadil korunu.

Audio Science

Jmenovat se Zvuková Věda, to je fakt terno. Jenže Audio Science jinak nepřeložíte. Tímhle výživným jménem počastovala svýho synka herečka Shannyn Sossamon. Na co přitom myslela, radši ani vědět nechceme.

Autumn, Sonnet, Ocean a True

Jeden herec čtyři dcery měl a každej mu je záviděl. Jo, jsou to pěkný čokoládový čičinky, ale jména maj teda fakt bláznivý – Podzim, Sonet, Oceán a Pravda. Jejich hereckej papínek Forest Whitaker jim prej chtěl trošku naklonit osud. Nejsme přesvědčený, že se mu to zrovna povedlo.

Fuchsia

Ono dát si uměleckej pseudonym Sting, což je Žihadlo, to už o něčem svědčí. Takže dcera zpěváka, kterej se normálně jmenuje Gordon Matthew Thomas Sumner, může bejt vlastně ráda, že chytla jenom jméno Fuchsie. Je to kytka z čeledi pupálkovitých, tak ještě že holka nemá nějaký pupínky nebo dokonce pupek.

Bluebell Madonna

Asi nejvíc sexy členka kdysi slavný bandy Spice Girls Geri Halliwell docela dlouho čekala na děcko a když už se vytoužený dcerky dočkala, tak jí dala do vínku jméno Zvonek. Madonnou to už pak nijak nezachránila.

Kal-El

Herec Nicolas Cage se ve skutečnosti jmenuje Coppola a ve svým synkovi, kterej se mu narodil 3. října 2005, asi hned viděl Supermana, a tak mu nechal do rodnýho listu zapsat jméno Kal-El. To je totiž původní jméno týhle slavný komiksový a později i filmový postavy. A to ještě herec netuší, co slovo kálel znamená v češtině.

Apple

Není jasný, kdo ze slavnejch rodičů má ovoce radši, ale jistý je, že herečka Gwyneth Paltrow a zpěvák a frontman skupiny Coldplay Chris Martin byli schopný dát svý dceři jméno Jablko. Teď aby trnuli, kdo se do ní jako první zakousne.

Abyste si ale nemysleli, že přiblblý jména jsou jen výsadou rodičů za hranicema český kotliny, tak pro vás máme i pár příkladů od nás. Vtipný je, že někdy dáte docela běžný křestní jméno a ono to dorazí příjmení. Tak třeba:

Prokop Buben

Robin Hud

Tomáš Fuk

Tomáš Marný

Vlado Skočdopole

Blanka Prasklá

Elektra Otevřená

Tekla Studená

Petr Zlesa

Ctirad Mazanec

Znáte nějakýho exota, kterej má v občance šílený jméno? Sem s ním do komentářů!

Autor: Zvonimír Bláha 🙂

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejulítlejší záchody, co jste kdy viděli

5 úžasných přírodních divů světa