Připravte si letní drinky, které vás zaručeně osvěží

Přestože se letní sezóna pomalu blíží ke konci, neznamená to, že se musíte pro letošní rok rozloučit s osvěžujícími koktejly. Pokud plánujete ještě nějakou oslavu na zahradě, neměli byste zapomínat na výborné alkoholické letní drinky, které si vychutná nejen pánské, ale i dámské osazenstvo. Dokonce nemusíte být ani barmany, stačí si jen nastudovat, jaké ingredience potřebujete a jak při jejich míchání postupovat.

Drinky

Protože se pro letní drinky používají různé druhy alkoholických nápojů, nejprve byste se měli podívat, jaké destiláty máte v zásobě. Jinak se totiž připravují koktejly z vodky, jinak zase z whisky. Záleží na tom, jak výraznou chuť každý preferuje. Zatímco někomu se zamlouvá hořkost whisky, někomu ne.

High Stakes

V případě, že máte ve svém baru německý bylinný likér Jägermeister, určitě vám zachutná High Stakes. Potřebujete 40 ml Jägermeisteru, 40 ml grepového džusu, 20 ml jahodového pyré a 15 ml limetkové šťávy. Pokud jahody nejsou dostatečně sladké, můžete přidat ještě 10 ml cukrového sirupu. Všechny ingredience nalijte do shakeru a důkladně drink protřepte.

Thompson Tantalizer

Jestliže nemáte rádi hořké nápoje, nevadí, kupte si jemný likér Maple Liqueur Canadian X.O., jenž kombinuje přírodní javorový sirup s kanadskou whisky. Pro přípravu koktejlu zvaného Thompson Tantalizer potřebujete 40 ml tohoto likéru, 80 ml prosecca a 4 čerstvé maliny. Javorový likér s proseccem protřepejte v shakeru, nalijte drink do sklenice a přidejte do ní ještě čerstvé maliny.

Co víte, třeba vás míchání drinků natolik nadchne, že se stanete barmany. Udělejte si zásoby, nakupte si likéry a pohostěte každou návštěvu lahodným koktejlem. Samozřejmě nemusí být všechny drinky alkoholické, připravit se dají také nealkoholické varianty třeba pro řidiče.

Autor: red